#durfteleiden

Jonge leiders zijn de sleutel tot het bereiken van een nieuwe generatie jongeren. #durfteleiden laat jonge leiders in tien bijeenkomsten groeien in leiderschap en daagt hen uit om zelf de volgende Alpha - Youth te leiden. 

Info en bestellen

  1. Bestel de Alpha - Youth handleiding voor leiders (als je die nog niet hebt)
  2. Bestel #durfteleiden
  3. Registreer je cursus
  4. Kom naar een Alpha - Youth trainingsdag
  5. Ga van start!

Authentieke leiders

#durfteleiden zit boordevol aansprekende studies over karaktereigenschappen van Bijbelse leiders. Daarnaast zorgen gespreksvragen en leiderschapstesten voor reflectiemomenten in de kleine groep. Door #durfteleiden ontdekken jongeren wie ze zelf zijn en leren ze om authentieke leiders naar Gods' hart te worden. Karakter- en competentieontwikkeling staan centraal in #durfteleiden.

Doelgroep

#durfteleiden is gericht op potentiële jonge leiders vanaf 16 jaar. Het materiaal is met name geschikt voor kleine groepen jongeren (drie jongeren per leider of jongerenwerker). #durfteleiden laat jonge leiders groeien in karakter en leiderscompetenties. Jongeren worden daarnaast uitgedaagd om hun leiderschap in praktijk te brengen door het leiden van een Youth Alpha.

Compleet

#durfteleiden bevat 21 bijeenkomsten die samen een jaarlijn vormen. De bijeenkomsten vallen uiteen in 10 reguliere bijeenkomsten, 10 bijeenkomsten waarin de jongeren zelf een Alpha - Youth geven en 1 weekend. #durfteleiden is alleen te gebruiken in combinatie met de Alpha - Youth handleiding voor leiders, of in combinatie met de Alpha Youth Film Series. Op aanvraag biedt Alpha Nederland een workshop aan voor leiders die #durfteleiden gaan geven.

Gratis Proefprogramma

Wil je eerst een kijkje nemen in #durfteleiden voordat je 'm bestelt? Bestel via de mail een online voorproefje (pdf).

Wil je meer informatie over #durfteleiden? Mail Cynthia Mulder, Alpha - Youth (Relatie)Manager.

#Durfteleiden is een uitgave van Alpha - Youth Nederland.

Online materialen & downloads

Voor lezers van #durfteleiden volgt hier een overzicht van de tests, filmpjes en andere online materialen waar de handleiding naar verwijst:

Thema / hoofdstuk

Bijeenkomst 1: Introductie / The Grand Opening 

Bijeenkomst 2: Liefde / Liefde als basis

Bijeenkomst 3: Moed / Take a Stand

Nederigheid / Hij moet groter worden

Geloof / Ik geloof, geloof ik?

Geduld / Goddelijke timing

Zelfbeheersing / Niet slaan

Download werkbladen

Close
Alpha is an opportunity to explore life and the Christian faith, in a friendly, open and informal environment.
Try Alpha