Events

Alpha Nederland Training (regio Amsterdam)

08/10/2016 09:30 - 08/10/2016 16:00
Dominion Centre
Ellermanstraat 30
1114 AK Duivendrecht

Geef je een Alpha of ga je een Alpha geven en woon je in Amsterdam? Meld je dan aan voor de trainingsdag Amsterdam op zaterdag 8 oktober 2016. Deze dag is dé kans voor teamleden en (beginnende) teamleiders om getraind te worden in alle aspecten van jouw Alpha.
Ook als je al een aantal cursussen hebt gegeven heeft deze trainingsdag je nog genoeg te bieden. Zo is er de kick off van de Amsterdamse versie van de Alpha campagne. En daarnaast is het zinvol om juist na een paar cursussen te checken of jullie inleiding, gesprekken in de kleine groep, het weekend en dergelijke nog steeds van het juiste niveau zijn. Kom met je hele team voor een waardevol stuk teambuilding. 

Kick off Alpha - Campagne Amsterdam

Komende tijd is Bear Grylls het gezicht van de Alpha campagne wereldwijd. Een gigantische kans dus om zijn naamsbekendheid te gebruiken om meer mensen dan ooit op jouw Alpha te krijgen. Om Amsterdam te bereiken is samenwerking tussen verschillende kerken noodzakelijk. Op deze trainingsdag willen we o.a. samen dromen hoe we Amsterdam kunnen uitnodigen voor Alpha. 

Alpha

Een ontmoeting met Jezus? Dat gun je toch iedereen?! Je vrienden, buren, familie, kennissen, collega's en vul zelf maar in. En dat is precies wat Alpha beoogt: een vrijblijvende kennismaking met het christelijk geloof.

Al bijna 20 jaar heeft Alpha zich bewezen als een goed concept. Alle ‘do’s and dont’s’ zijn inmiddels bekend en veel deelnemers zijn er enthousiast over. Hoe geef je een goede Alpha? We helpen je graag door je daarin te trainen en praktijkervaring met je te delen.

Wat deze dag je oplevert

Na afloop van de trainingsdag ben je helemaal up to date met het concept van Alpha. Je krijgt informatie over wat Alpha precies is, hoe het werkt en waarom het zo werkt. Je wordt toegerust in het leiden van een kleine groep en het houden van een inleidend praatje. Het wordt een dag vol afwisseling van theorie, voorbeelden en praktijk. We gaan je niet alleen vertellen hoe je een praatje doet, we gaan het ook voordoen. Ook een onderwerp als 'het gesprek in de kleine groep' en 'persoonlijke voorbede (ministry)' lichten we toe én brengen we in de praktijk. Daarnaast nemen we tijd voor aanbidding, getuigenissen, gebed en ontmoeting.

Programmaonderdelen:

 • Opening
 • Visie en Praktijk
 • Kleine groep
 • Lunch
 • Amsterdam Campagne | Inspiratie
 • Werken vanuit de Heilige Geest
 • Workshops
 • Gebed voor Amsterdam
 • Afsluiting

Wat je moet weten

De kosten voor de trainingsdag (inclusief lunch, koffie en thee) per persoon zijn afhankelijk van het moment van aanmelden.

 • Bij aanmelden vóór 1 oktober 2016 betaal je slechts € 15,-
 • Vanaf 1 oktober betaal je € 20,-.

We hebben de tarieven zo laag mogelijk gehouden, om zoveel mogelijk mensen in de gelegenheid te stellen deel te nemen. Kostendekkend zijn deze prijzen echter niet. Daarom houden we tijdens de trainingsdag een collecte voor het werk van Alpha Nederland.
Als de kosten een bezwaar voor je zijn, neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Om onduidelijkheden te voorkomen over je reservering hanteren we deze voorwaarden, die gaan o.a. over je betaling en kosten bij annulering.

Aanmelden

 • Na aanmelding ontvang je binnen enkele dagen een mail met de betalingsgegevens. 
 • Na het ontvangen van je betaling sturen we je een bevestigingsmail met de door jou ingevulde gegevens. Bewaar deze goed, want je inschrijvingsnummer heb je nodig voor het ophalen van o.a. je badge en informatiemap.
 • Op donderdag 6 oktober ontvang je van ons een e-mail met de laatste informatie, waaronder een routebeschrijving.
Alpha Nederland Training (regio Amsterdam)

Hanne de Vries on Tour met Alpha Nederland

28/10/2016 19:00 - 09/12/2016 21:30
Nederland

Het is zover: eindelijk gaat Hanne de Vries met zijn band op tour! En Alpha Nederland gaat mee. Hanne kun je kennen van onder andere Opwekking, de Betteld of natuurlijk de EO-Jongerendag.

Hanne: “Mensen! Eindelijk gaat het gebeuren: Ik ga op tour! Ik heb er ongelooflijk veel zin! Zin om jullie te ontmoeten, zin om met jullie God te aanbidden en zin om enorm geïnspireerd te worden rondom het thema van deze tour: LOVE REVOLUTION.”

“In een wereld waar veel eenzaamheid is, waar zoveel ouders scheiden, waar tieners geen uitweg meer zien, waar veel jongeren bang zijn, voor hun pesters, voor terroristen, voor het leven, in díe wereld is het tijd voor kinderen van God, voor de mensen die de liefde van Jezus hebben leren kennen, om in actie te komen. We zijn, zoals in Jesaja 61 omschreven staat, geroepen om hoop te brengen, om mensen die helemaal vast zitten vrij te maken, om hen die treuren te troosten en om het genadejaar van de Heer uit te roepen, over onze vrienden, familie, klasgenoten en collega’s.”

“Tijdens onze tour willen we samen met jullie ontdekken hoe we deze boodschap van Jezus handen en voeten kunnen geven. Dat doen we tijdens een te gekke avond, uiteraard vol met nummers van mijn nieuwe cd, maar ook met andere bekende aanbiddingsliederen. Maar wat is ons doel: dat jullie na die avond terug naar huis rijden, terug naar jullie huizen, scholen, kerken en werkplekken en helemaal klaar zijn om de wereld mooier te maken, om een love revolution te ontketenen zoals Jezus ons leerde.” 

Locaties

 • 28 oktober: De Vroone (C.D. Vereekestraat 74, Kapelle)
 • 4 november: Bethel (De Bolder 75, Drachten)
 • 19 november: Real Worship (Hazeweg 1, Nieuwegein)
 • 25 november: Bonfire (Wijnstraat 17, Dordrecht)
 • 9 december: Schutterij (De Schutterij 2, Veenendaal)

Kaartprijs

 • €12,50 inclusief reserveringskosten a €2,00
 • Korting voor Alpha - Youth groepen vanaf 10 personen €2,50 p.p. (wordt automatisch berekend op de site, dus geen code nodig).

Tickets voor Realworship in Nieuwveen bestel je hier. Voor dit concert gelden andere prijzen.

Hanne de Vries on Tour met Alpha Nederland

Alpha Nederland Tour: Assen

07/11/2016 17:00 - 10/11/2016 18:00
Assen

De Alpha Nederland Tour is bestemd voor teamleiders en teamleden van Alpha met enige ervaring. Het is een verdieping op de landelijke Alpha Nederland Training. De Alpha Nederland Tour is een unieke gelegenheid om teams uit jouw regio te ontmoeten en om verder getraind te worden. De teams wisselen ervaringen uit, nemen tijd voor aanbidding en krijgen op specifieke onderdelen aanvullende coaching vanuit Alpha Nederland. Een aanrader voor Alpha-teams uit iedere context. Kom naar de Tour-avond en laat jouw cursus bloeien!

Datum en locatie worden worden binnenkort bekend gemaakt. De avond zal in de week van 7 -10 november zijn.

Programma

De avond geeft extra verdieping vergeleken met de landelijke Alpha Nederland Training. 
We gaan aan de slag met ministry en het hoofdstuk over genezing. Verder heb je de keuze uit deze twee workshops:

 • Workshop 1: Uitdagingen in het het leiden van de kleine groep
  In deze workshop kijken we naar vier uitdagende situaties in de kleine groep: 1) moeilijke vragen, 2) dominante deelnemers, 3) sociaal wenselijke antwoorden en 4) 'hak-op-de-tak-gesprekken'. Hoe ga je hiermee om en hoe reageer je? Met praktijkvoorbeelden worden enkele gesprekstechnieken geoefend en er is tijd voor het uitwisselen van ervaringen.
 • Workshop 2: Alpha als middel voor leiderschapsontwikkeling
  Alpha is niet alleen een effectief middel in het delen van het evangelie, maar biedt ook kansen voor leiderschapsontwikkeling binnen Alpha. We gaan tijdens de workshop o.a. in op de volgende vragen: Wat maakt een goede Alpha-leider? Hoe kan jij anderen helpen om te groeien in leiderschap? Hoe helpt leiderschapsontwikkeling om draagvlak voor Alpha in je kerk te laten groeien?

Kosten, betaling, annulering, etc.

De kosten voor deze avond zijn € 10,- per persoon. Dat is inclusief de gezamenlijke maaltijd, koffie, thee etc. Dit betaal je contant op de avond. Tijdens de avond zal daarnaast een collecte worden gehouden voor de daadwerkelijke onkosten en het werk van Alpha Nederland.
Ontvangen we je aanmelding na 31 oktober 2016 dan betaal je € 15,00. Je kunt je tot en met 6 november 2016 aanmelden via onderstaande knop.
Om onduidelijkheid te voorkomen over reservering, betaling, kosten bij annulering etc. hanteren we de volgende voorwaarden. Bij aanmelding ga je hiermee akkoord.

Alpha Nederland Tour: Amersfoort

07/11/2016 18:00 - 10/11/2016 22:00
Amersfoort

De Alpha Nederland Tour is bestemd voor teamleiders en teamleden van Alpha en de Marriage en Parenting Courses met enige ervaring. Het is een verdieping op de landelijke Alpha Nederland Training. De Alpha Nederland Tour is een unieke gelegenheid om teams uit jouw regio te ontmoeten en om verder getraind te worden. De teams wisselen ervaringen uit, nemen tijd voor aanbidding en krijgen op specifieke onderdelen aanvullende coaching vanuit Alpha Nederland. Een aanrader voor teams uit iedere context. Kom naar de Tour-avond en breng jouw cursus tot bloei!

Datum en locatie worden binnenkort bekend gemaakt. De avond zal in de week van 7 -10 november zijn.

Programma

De avond geeft extra verdieping vergeleken met de landelijke Alpha Nederland Training. 
We gaan aan de slag met ministry en het hoofdstuk over genezing. Verder heb je de keuze uit deze twee workshops:

 • Workshop 1: Uitdagingen in het het leiden van de kleine groep (Alpha en Parenting Courses)
  In deze workshop kijken we naar vier uitdagende situaties in de kleine groep: 1) moeilijke vragen, 2) dominante deelnemers, 3) sociaal wenselijke antwoorden en 4) 'hak-op-de-tak-gesprekken'. Hoe ga je hiermee om en hoe reageer je? Met praktijkvoorbeelden worden enkele gesprekstechnieken geoefend en er is tijd voor het uitwisselen van ervaringen.
 • Workshop 2: Alpha als middel voor leiderschapsontwikkeling (Alpha)
  Alpha is niet alleen een effectief middel in het delen van het evangelie, maar biedt ook kansen voor leiderschapsontwikkeling binnen Alpha. We gaan tijdens de workshop o.a. in op de volgende vragen: Wat maakt een goede Alpha-leider? Hoe kan jij anderen helpen om te groeien in leiderschap? Hoe helpt leiderschapsontwikkeling om draagvlak voor Alpha in je kerk te laten groeien?
 • Workshop 3: Groeien in leiderschap (Marriage en Parenting Courses)
  Wat voor (cursus)leider ben jij en hoe kan jij groeien in leiderschap? Hoe stuur je een team aan? Hoe betrek je mensen bij jouw missie? Tijdens deze workshop wordt je getraind om je verder te ontwikkelen in jouw rol als (cursus)leider. Theorie en praktijk komen samen tijdens deze verdiepingsworkshop.

Kosten, betaling, annulering, etc.

De kosten voor deze avond zijn € 10,- per persoon. Dat is inclusief de gezamenlijke maaltijd, koffie, thee etc. Dit betaal je contant op de avond. Tijdens de avond zal daarnaast een collecte worden gehouden voor de daadwerkelijke onkosten en het werk van Alpha Nederland.
Ontvangen we je aanmelding na 31 oktober 2016 dan betaal je € 15,00. Je kunt je tot en met 6 november 2016 aanmelden via onderstaande knop.
Om onduidelijkheid te voorkomen over reservering, betaling, kosten bij annulering etc. hanteren we de volgende voorwaarden. Bij aanmelding ga je hiermee akkoord.

Alpha Nederland Tour: Papendrecht

07/11/2016 18:00 - 10/11/2016 22:00
Dordrecht

De Alpha Nederland Tour is bestemd voor teamleiders en teamleden van Alpha met enige ervaring. Het is een verdieping op de landelijke Alpha Nederland Training. De Alpha Nederland Tour is een unieke gelegenheid om teams uit jouw regio te ontmoeten en om verder getraind te worden. De teams wisselen ervaringen uit, nemen tijd voor aanbidding en krijgen op specifieke onderdelen aanvullende coaching vanuit Alpha Nederland. Een aanrader voor Alpha-teams uit iedere context. Kom naar de Tour-avond en laat jouw cursus bloeien!

Datum en locatie worden worden binnenkort bekend gemaakt. De avond zal in de week van 7 -10 november zijn.

Programma

De avond geeft extra verdieping vergeleken met de landelijke Alpha Nederland Training. 
We gaan aan de slag met ministry en het hoofdstuk over genezing. Verder heb je de keuze uit deze twee workshops:

 • Workshop 1: Uitdagingen in het het leiden van de kleine groep
  In deze workshop kijken we naar vier uitdagende situaties in de kleine groep: 1) moeilijke vragen, 2) dominante deelnemers, 3) sociaal wenselijke antwoorden en 4) 'hak-op-de-tak-gesprekken'. Hoe ga je hiermee om en hoe reageer je? Met praktijkvoorbeelden worden enkele gesprekstechnieken geoefend en er is tijd voor het uitwisselen van ervaringen.
 • Workshop 2: Alpha als middel voor leiderschapsontwikkeling
  Alpha is niet alleen een effectief middel in het delen van het evangelie, maar biedt ook kansen voor leiderschapsontwikkeling binnen Alpha. We gaan tijdens de workshop o.a. in op de volgende vragen: Wat maakt een goede Alpha-leider? Hoe kan jij anderen helpen om te groeien in leiderschap? Hoe helpt leiderschapsontwikkeling om draagvlak voor Alpha in je kerk te laten groeien?

Kosten, betaling, annulering, etc.

De kosten voor deze avond zijn € 10,- per persoon. Dat is inclusief de gezamenlijke maaltijd, koffie, thee etc. Dit betaal je contant op de avond. Tijdens de avond zal daarnaast een collecte worden gehouden voor de daadwerkelijke onkosten en het werk van Alpha Nederland.
Ontvangen we je aanmelding na 31 oktober 2016 dan betaal je € 15,00. Je kunt je tot en met 6 november 2016 aanmelden via onderstaande knop.
Om onduidelijkheid te voorkomen over reservering, betaling, kosten bij annulering etc. hanteren we de volgende voorwaarden. Bij aanmelding ga je hiermee akkoord.

Alpha Nederland Training Veenendaal

14/01/2017 08:30 - 14/01/2017 17:00
De Basiliek
Wiltonstraat 56
3905 KW Veenendaal

Geef je een Alpha of ga je een Alpha of (Pre)Marriage Course geven? Meld je dan aan voor de trainingsdag zaterdag 14 januari 2017 in Veenendaal. Deze dag is dé kans voor beginnende teamleiders en teamleden om getraind te worden in alle aspecten van jouw Alpha of (Pre)Marriage Course. Maar ook als je al een aantal cursussen hebt gegeven heeft deze trainingsdag je nog genoeg te bieden. Zo is het heel zinvol om juist na een paar cursussen te checken of jullie inleiding, gesprekken in de kleine groep, het weekend enz. nog steeds van het juiste niveau zijn. Naast het plenaire programma is er nog een keuze uur, apart voor teamleiders en teamleden. Kom met je hele team, ervaren en onervaren, voor een waardevol stuk teambuilding. Nodig al je teamleden uit en maak een ijzersterke start met jouw Alpha of (Pre)Marriage of Parenting Children Course.

Op de Alpha Nederland Training ontmoet je honderden mensen uit het hele land. Je wisselt ervaringen uit, leert alles wat je moet weten om je cursus te geven en gaat geïnspireerd en bemoedigd weer naar huis. De trainingsdag is voor Alpha in alle contexten, dus ook voor Alpha - Youth, Alpha - Business, Alpha - Prisons, Alpha-Students.

Alpha

Voor onze relatiecursussen, zie hieronder het kopje 'Marriage en Parenting Courses'

Een ontmoeting met Jezus? Dat gun je toch iedereen?! Je vrienden, buren, familie, kennissen, collega's en vul zelf maar in. En dat is precies wat Alpha beoogt: een vrijblijvende kennismaking met het christelijk geloof.

Al bijna 20 jaar heeft Alpha zich bewezen als een goed concept. Alle ‘do’s and dont’s’ zijn inmiddels bekend en veel deelnemers zijn er enthousiast over. Hoe geef je een goede Alpha? We helpen je graag door je daarin te trainen en praktijkervaring met je te delen.

Wat deze dag je oplevert

Na afloop van de trainingsdag ben je helemaal up to date met het concept van Alpha. Je krijgt informatie over wat Alpha precies is, hoe het werkt en waarom het zo werkt. Je wordt toegerust in het leiden van een kleine groep en het houden van een inleidend praatje. Het wordt een dag vol afwisseling van theorie, voorbeelden en praktijk. We gaan je niet alleen vertellen hoe je een praatje doet, we gaan het ook voordoen. Ook een onderwerp als 'het gesprek in de kleine groep' en 'persoonlijke voorbede (ministry)' lichten we toe én brengen we in de praktijk. Daarnaast nemen we tijd voor aanbidding, getuigenissen, gebed en ontmoeting.

Programmaonderdelen:

 • Opening
 • Visie en Praktijk
 • Kleine groep
 • Lunch
 • MInistry
 • Alpha - contexten
 • Gebed en aanbidding op Alpha
 • Getuigenissen, nieuws en afsluiting

Een uitgebreid programma volgt binnenkort.

Marriage en Parenting Courses

Een nieuw seizoen staat voor de deur. Dat geldt ook voor de teams die de Marriage Course, Premarriage Course of Parenting Children Course gaan geven. En wat is er beter dan goed getraind, toegerust en opgebouwd aan een nieuwe cursus te beginnen?

Tijdens de trainingsdag krijg je uitleg over de visie en strategie van de (Pre)Marriage en Parenting Children Course. We bespreken de inhoud en uitdagingen van het geven van de cursussen en gaan in op de mogelijkheden die de Marriage, Premarriage en Parenting Children Course bieden aan kerken, dorpen en steden.

Een uitgebreid programma volgt binnenkort.

Wat je moet weten

De kosten voor de trainingsdag (inclusief lunch, koffie en thee) per persoon zijn afhankelijk van het moment van aanmelden.

 • Bij aanmelden vóór 1 december 2016 betaal je slechts € 15,-
 • Vanaf 1 december betaal je € 17,50.
 • Vanaf 1 januari 2017 betaal je € 20,-

We hebben de tarieven zo laag mogelijk gehouden, om zoveel mogelijk mensen in de gelegenheid te stellen deel te nemen. Kostendekkend zijn deze prijzen echter niet. Daarom houden we tijdens de trainingsdag een collecte voor het werk van Alpha Nederland.
Als de kosten een bezwaar voor je zijn, neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Kom je als team? Dan is het mogelijk om een verzamelfactuur te laten maken voor jou en je teamleden. Neem daarvoor contact met ons op via mail of telefoon (0343-745070)

Om onduidelijkheden te voorkomen over je reservering hanteren we deze voorwaarden, die gaan o.a. over je betaling en kosten bij annulering.

Aanmelden

Om je aan te melden klik je hieronder op de button 'meld je aan'.

 • Na aanmelding ontvang je binnen enkele dagen een mail met de betalingsgegevens. 
 • Na het ontvangen van je betaling sturen we je een bevestigingsmail met de door jou ingevulde gegevens. Bewaar deze goed, want je inschrijvingsnummer heb je nodig voor het ophalen van o.a. je badge en informatiemap.
 • Op donderdag 12 januari ontvang je van ons een e-mail met de laatste informatie, waaronder een routebeschrijving.
Close
Alpha is an opportunity to explore life and the Christian faith, in a friendly, open and informal environment.
Try Alpha