Events

Hanne de Vries on Tour met Alpha Nederland

28/10/2016 19:00 - 09/12/2016 21:30
Nederland

Het is zover: eindelijk gaat Hanne de Vries met zijn band op tour! En Alpha Nederland gaat mee. Hanne kun je kennen van onder andere Opwekking, de Betteld of natuurlijk de EO-Jongerendag.

Hanne: “Mensen! Eindelijk gaat het gebeuren: Ik ga op tour! Ik heb er ongelooflijk veel zin! Zin om jullie te ontmoeten, zin om met jullie God te aanbidden en zin om enorm geïnspireerd te worden rondom het thema van deze tour: LOVE REVOLUTION.”

“In een wereld waar veel eenzaamheid is, waar zoveel ouders scheiden, waar tieners geen uitweg meer zien, waar veel jongeren bang zijn, voor hun pesters, voor terroristen, voor het leven, in díe wereld is het tijd voor kinderen van God, voor de mensen die de liefde van Jezus hebben leren kennen, om in actie te komen. We zijn, zoals in Jesaja 61 omschreven staat, geroepen om hoop te brengen, om mensen die helemaal vast zitten vrij te maken, om hen die treuren te troosten en om het genadejaar van de Heer uit te roepen, over onze vrienden, familie, klasgenoten en collega’s.”

“Tijdens onze tour willen we samen met jullie ontdekken hoe we deze boodschap van Jezus handen en voeten kunnen geven. Dat doen we tijdens een te gekke avond, uiteraard vol met nummers van mijn nieuwe cd, maar ook met andere bekende aanbiddingsliederen. Maar wat is ons doel: dat jullie na die avond terug naar huis rijden, terug naar jullie huizen, scholen, kerken en werkplekken en helemaal klaar zijn om de wereld mooier te maken, om een love revolution te ontketenen zoals Jezus ons leerde.” 

Locaties

 • 28 oktober: De Vroone (C.D. Vereekestraat 74, Kapelle)
 • 4 november: Bethel (De Bolder 75, Drachten)
 • 19 november: Real Worship (Hazeweg 1, NIeuwveen)
 • 25 november: Bonfire (Wijnstraat 17, Dordrecht)
 • 9 december: Schutterij (De Schutterij 2, Veenendaal)

Kaartprijs

 • €12,50 inclusief reserveringskosten a €2,00
 • Korting voor Alpha - Youth groepen vanaf 10 personen €2,50 p.p. (wordt automatisch berekend op de site, dus geen code nodig).

Tickets voor Realworship in Nieuwveen bestel je hier. Voor dit concert gelden andere prijzen.

Hanne de Vries on Tour met Alpha Nederland

Alpha Nederland Training Veenendaal

14/01/2017 08:30 - 14/01/2017 17:00
De Basiliek
Wiltonstraat 56
3905 KW Veenendaal

Geef je een Alpha of ga je een Alpha, (Pre)Marriage Course of Parenting Children Course geven? Meld je dan aan voor de trainingsdag zaterdag 14 januari 2017 in Veenendaal. Deze dag is dé kans voor beginnende teamleiders en teamleden om getraind te worden in alle aspecten van jouw cursus. Maar ook als je al een aantal cursussen hebt gegeven heeft deze trainingsdag je nog genoeg te bieden. Zo is het heel zinvol om juist na een paar cursussen te checken of jullie inleiding, gesprekken in de kleine groep, het weekend enz. nog steeds van het juiste niveau zijn. Naast het plenaire programma is er nog een keuze uur, apart voor teamleiders en teamleden. Kom met je hele team, ervaren en onervaren, voor een waardevol stuk teambuilding. Nodig al je teamleden uit en maak een ijzersterke start met jouw Alpha of (Pre)Marriage of Parenting Children Course.

Op de Alpha Nederland Training ontmoet je honderden mensen uit het hele land. Je wisselt ervaringen uit, leert alles wat je moet weten om je cursus te geven en gaat geïnspireerd en bemoedigd weer naar huis. De trainingsdag is voor Alpha in alle contexten, dus ook voor Alpha - Youth, Alpha - Business, Alpha - Prisons, Alpha-Students.

Alpha

Voor onze relatiecursussen, zie hieronder het kopje 'Marriage en Parenting Courses'

Een ontmoeting met Jezus? Dat gun je toch iedereen?! Je vrienden, buren, familie, kennissen, collega's en vul zelf maar in. En dat is precies wat Alpha beoogt: een vrijblijvende kennismaking met het christelijk geloof.

Al bijna 20 jaar heeft Alpha zich bewezen als een goed concept. Alle ‘do’s and dont’s’ zijn inmiddels bekend en veel deelnemers zijn er enthousiast over. Hoe geef je een goede Alpha? We helpen je graag door je daarin te trainen en praktijkervaring met je te delen.

Wat deze dag je oplevert

Na afloop van de trainingsdag ben je helemaal up to date met het concept van Alpha. Je krijgt informatie over wat Alpha precies is, hoe het werkt en waarom het zo werkt. Je wordt toegerust in het leiden van een kleine groep en het houden van een inleidend praatje. Het wordt een dag vol afwisseling van theorie, voorbeelden en praktijk. We gaan je niet alleen vertellen hoe je een praatje doet, we gaan het ook voordoen. Ook een onderwerp als 'het gesprek in de kleine groep' en 'persoonlijke voorbede (ministry)' lichten we toe én brengen we in de praktijk. Daarnaast nemen we tijd voor aanbidding, getuigenissen, gebed en ontmoeting.

Programmaonderdelen:

 • Opening
 • Visie en Praktijk
 • Kleine groep
 • Lunch
 • MInistry
 • Alpha - contexten
 • Gebed en aanbidding op Alpha
 • Getuigenissen, nieuws en afsluiting

Een uitgebreid programma volgt binnenkort.


Marriage en Parenting Courses

Een nieuw seizoen staat voor de deur. Dat geldt ook voor de teams die de Marriage Course, Premarriage Course of Parenting Children Course gaan geven. En wat is er beter dan goed getraind, toegerust en opgebouwd aan een nieuwe cursus te beginnen?

Tijdens de trainingsdag krijg je uitleg over de visie en strategie van de (Pre)Marriage en Parenting Children Course. We bespreken de inhoud en uitdagingen van het geven van de cursussen en gaan in op de mogelijkheden die de Marriage, Premarriage en Parenting Children Course bieden aan kerken, dorpen en steden.

Programma

 • Gezamenlijke dagopeninge
 • Visie & Strategie Marriage and Parenting Courses
 • Koffiepauze
 • Workshop per cursus: proeven aan het concept en de inhoud, uitleg van alles wat er bij komt kijken als je de cursus geeft en tijd voor vragen
 • Gezamenlijk programma: werken uit de kracht van de Heilige Geest
 • Contextuur: best practices aan het woord, een verrassende inspiratietool (ook leuk voor in je kerk!) en ruimte voor vragen

Toerusting, inspiratie en interactie. Meld je snel aan voor de trainingsdag!


Wat je moet weten

De kosten voor de trainingsdag (inclusief lunch, koffie en thee) per persoon zijn afhankelijk van het moment van aanmelden.

 • Bij aanmelden vóór 1 december 2016 betaal je slechts € 15,-
 • Vanaf 1 december betaal je € 17,50.
 • Vanaf 1 januari 2017 betaal je € 20,-

We hebben de tarieven zo laag mogelijk gehouden, om zoveel mogelijk mensen in de gelegenheid te stellen deel te nemen. Kostendekkend zijn deze prijzen echter niet. Daarom houden we tijdens de trainingsdag een collecte voor het werk van Alpha Nederland.
Als de kosten een bezwaar voor je zijn, neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Kom je als team? Dan is het mogelijk om een verzamelfactuur te laten maken voor jou en je teamleden. Neem daarvoor contact met ons op via mail of telefoon (0343-745070)

Om onduidelijkheden te voorkomen over je reservering hanteren we deze voorwaarden, die gaan o.a. over je betaling en kosten bij annulering.

Aanmelden

Om je aan te melden klik je hieronder op de button 'meld je aan'.

 • Na aanmelding ontvang je binnen enkele dagen een mail met de betalingsgegevens. 
 • Na het ontvangen van je betaling sturen we je een bevestigingsmail met de door jou ingevulde gegevens. Bewaar deze goed, want je inschrijvingsnummer heb je nodig voor het ophalen van o.a. je badge en informatiemap.
 • Op donderdag 12 januari ontvang je van ons een e-mail met de laatste informatie, waaronder een routebeschrijving.

Alpha Nederland GLS eXPerience

14/01/2017 08:30 - 14/01/2017 17:00
De Basiliek
Wiltonstraat 56
3905 KW Veenendaal

Al langere tijd bestaat bij zowel de teams als bij Alpha Nederland de behoefte aan goede toerusting op het gebied van leiderschap. Na een succesvolle Alpha-GLS-pilot in januari 2015 zijn we in samenwerking met WIllow Creek Nederland de Global Leadership Summit eXPerience (GLS XP) gestart. Een nieuwe leiderschapstrack op de Alpha Nederland Training. Aan het einde van deze dag heb je concrete tools in handen om het leiderschap rondom je cursus nog beter vorm te geven.

"Een leider die je coacht begint waar jij gebleven bent: jij bent niet het plafond, maar hij begint een verdieping hoger."

- Cursusleider

Videosprekers op deze dag zijn onder meer:

 • Bill Hybels, voorganger van Willow Creek Community Church, een kerk met meer dan 25.000 leden. Hij is de oprichter van de Global Leadership Summit.
 • Horst Schulze, CEO van Capelle Hotel Group, bekend van de Ritz en Carlton Hotels. Zijn visie heeft gastvrijheid een heel nieuwe betekenis gegeven.
 • Joseph Grenny, auteur en bekend spreker over het presteren van organisaties en hoe ze dit kunnen verbeteren.
"We kunnen als leiders meer bereiken dan ik voor mogelijk had gehouden. De bijzonder inspirerende sprekers zijn daar de toonbeelden van. Dat geeft een stimulans om te gaan voor je doel."

- Cursusleider

Deze dag is alleen toegankelijk voor teamleden die in 2015 of 2016 al een landelijke Alpha Nederland Training hebben bezocht. Een geweldige kans om verder te groeien in leiderschap en visie voor je Alpha, Marriage of Parenting Course. Meld je snel aan, want er zijn maximaal 300 plaatsen beschikbaar (vol = vol)!

Wat je moet weten

De kosten voor de Alpha Nederland GLS XP (inclusief lunch, koffie en thee) per persoon zijn afhankelijk van het moment van aanmelden.

 • Bij aanmelden vóór 16 december 2016 betaal je slechts € 30,-* 
 • Vanaf 16 december betaal je € 35,-.
 • Vanaf 1 januari 2017 betaal je € 40,-

*Een dag GLS van Willow Creek kost je normaal € 59,- tot € 79,-.  Nu kun je dus voor de helft van de prijs naar de GLS eXPerience!

Om onduidelijkheden te voorkomen over je reservering hanteren we deze voorwaarden, die gaan o.a. over je betaling en kosten bij annulering.

Aanmelden

Om je aan te melden klik je hieronder op de button 'meld je aan'. Houd de persoonlijke code die je via de mail hebt ontvangen bij de hand, deze heb je nodig om je aan te melden. (Deze dag is alleen toegankelijk voor teamleden die in 2015 of 2016 al een landelijke Alpha Nederland Training hebben bezocht.)

 • Na aanmelding ontvang je binnen enkele dagen een mail met de betalingsgegevens. 
 • Na het ontvangen van je betaling sturen we je een bevestigingsmail met de door jou ingevulde gegevens. Bewaar deze goed, want je inschrijvingsnummer heb je nodig voor het ophalen van o.a. je badge en informatiemap.
 • Op donderdag 12 januari ontvang je van ons een e-mail met de laatste informatie, waaronder een routebeschrijving.

Leadership Conference

01/05/2017 09:00 - 02/05/2017 20:30
Royal Albert Hall
Kensington Gore
Londen, England, SW7
United Kingdom

What is the Leadership Conference?

The Leadership Conference is for you. Whatever your work, whatever your position, whatever your sphere of influence this conference will help to maximise your potential and equip you as a Christian to impact the world around you. Join others from around the globe as we play our part in the evangelisation of the nations, the revitalisation of the Church and the transformation of society.

Hosted by Nicky Gumbel, Vicar of HTB Church and pioneer of Alpha, and his wife Pippa, the Leadership Conference invites you to two days of equipping, ministry and worship.

Meer informatie over LC17 kun je hier vinden

Geïnteresseerd? Meld je aan via bovenstaande link en/of neem contact met ons op.

Close
Alpha is an opportunity to explore life and the Christian faith, in a friendly, open and informal environment.
Try Alpha