Events

Afsluitingsfeestje Alpha - Students & Alpha - Youth

03/06/2016 18:00 - 03/06/2016 21:30
CLC Utrecht
Kromme Nieuwegracht 62
3512 HL Utrecht
Nederland

Heb jij dit jaar Alpha – Students of Alpha – Youth gegeven, super tof! Vet dat jij jonge mensen in contact hebt kunnen brengen met Jezus. Wij willen jou en je team daarvoor bedanken op dit afsluitingsfeestje. Hoe leuk is het om hier met je team heen te komen als afsluiting.

Neem ook je opvolgers mee! Hoe vet is als niet alleen jij, maar ook andere Alpha – leiders jouw opvolgers kunnen inspireren en bemoedigen. Daarbij: een echte leider, neemt zijn opvolger overal mee naar toe ;).

Programma van de avond: Heerlijke maaltijd, veel gezelligheid, muziek, foto’s, inspiratie en getuigenissen.

Aanmelden

De kosten voor dit feestje (inclusief eten en drinken) zijn afhankelijk van het moment van aanmelden.

 • Bij aanmelden vóór 25 mei 2016 betaal je slechts € 5,-
 • Vanaf 26 mei betaal je € 7,50.

Om je aan te melden klik je hieronder op de button 'meld je aan'.

Na aanmelding ontvang je binnen enkele dagen een mail met de betalingsgegevens.

Aanwezig op 'Inspiratie'

10/06/2016 19:00 - 12/06/2016 15:00
De Open Hof
Sleutelbloemstraat 1
9404 GE Assen

Van 10 t/m 12 juni organiseert Nederland Zoek 'Inspiratie'. Alpha Nederland zal hier aanwezig zijn en workshops verzorgen over onze cursussen (Alpha, de Prayer Course, de Marriage en Premarriage Course en de Parenting Children Course.) en wat die kunnen betekenen voor jouw kerk.

Voor meer informatie, prijzen en je vragen kun je terecht op de website van Nederland Zoekt.

CBMC Alpha-inspiratieavond

15/06/2016 18:00 - 15/06/2016 22:00
Landgoed De Pauwenhof
Hunnenweg 67
3781 NS Voorthuizen

15 juni organiseert CMBC een inspiratieavond over Alpha - Business. Alpha Nederland zal hier aanwezig zijn en een deel van de avond verzorgen. Laat je inspireren over wat Alpha - Business voor jou en je omgeving kan betekenen!

Voor meer informatie kun je terecht op de website van CBMC.

Alpha Nederland Training

10/09/2016 09:15 - 10/09/2016 17:00
De Basiliek
Wiltonstraat 56
3905 KW Veenendaal

Geef je een Alpha of ga je een Alpha of (Pre)Marriage Course geven? Meld je dan aan voor de trainingsdag zaterdag 10 september 2016 in Veenendaal. Deze dag is dé kans voor beginnende teamleiders en teamleden om getraind te worden in alle aspecten van jouw Alpha of (Pre)Marriage Course. Maar ook als je al een aantal cursussen hebt gegeven heeft deze trainingsdag je nog genoeg te bieden. Zo is het heel zinvol om juist na een paar cursussen te checken of jullie inleiding, gesprekken in de kleine groep, het weekend enz. nog steeds van het juiste niveau zijn. Naast het plenaire programma is er nog een keuze uur, apart voor teamleiders en teamleden. Kom met je hele team, ervaren en onervaren, voor een waardevol stuk teambuilding. Nodig al je teamleden uit en maak een ijzersterke start met jouw Alpha of (Pre)Marriage of Parenting Children Course.

Op de Alpha Nederland Training ontmoet je honderden mensen uit het hele land. Je wisselt ervaringen uit, leert alles wat je moet weten om je cursus te geven en gaat geïnspireerd en bemoedigd weer naar huis. De trainingsdag is voor Alpha in alle contexten, dus ook voor Alpha - Youth, Alpha - Business, Alpha - Prisons, Alpha-Students.

Alpha

Voor onze relatiecursussen, zie hieronder het kopje Alpha - Relationships

Een ontmoeting met Jezus? Dat gun je toch iedereen?! Je vrienden, buren, familie, kennissen, collega's en vul zelf maar in. En dat is precies wat Alpha beoogt: een vrijblijvende kennismaking met het christelijk geloof.

Al bijna 20 jaar heeft Alpha zich bewezen als een goed concept. Alle ‘do’s and dont’s’ zijn inmiddels bekend en veel deelnemers zijn er enthousiast over. Hoe geef je een goede Alpha? We helpen je graag door je daarin te trainen en praktijkervaring met je te delen.

Wat deze dag je oplevert

Na afloop van de trainingsdag ben je helemaal up to date met het concept van Alpha. Je krijgt informatie over wat Alpha precies is, hoe het werkt en waarom het zo werkt. Je wordt toegerust in het leiden van een kleine groep en het houden van een inleidend praatje. Het wordt een dag vol afwisseling van theorie, voorbeelden en praktijk. We gaan je niet alleen vertellen hoe je een praatje doet, we gaan het ook voordoen. Ook een onderwerp als 'het gesprek in de kleine groep' en 'persoonlijke voorbede (ministry)' lichten we toe én brengen we in de praktijk. Daarnaast nemen we tijd voor aanbidding, getuigenissen, gebed en ontmoeting.

Programmaonderdelen:

 • Opening
 • Visie en Praktijk
 • Voorbeeld Alpha
 • Lunch
 • Alpha - contexten
 • Gebed en aanbidding op Alpha
 • Getuigenissen, nieuws en afsluiting

Binnenkort volgt hier een uitgebreid programma. Lees hieronder verder bij 'Wat je moet weten'.

Alpha - Relationships

Een nieuw seizoen staat voor de deur. Dat geldt ook voor de teams die de Marriage Course, Premarriage Course of Parenting Children Course gaan geven. En wat is er beter dan goed getraind, toegerust en opgebouwd aan een nieuwe cursus te beginnen?

Tijdens de trainingsdag krijg je uitleg over de visie en strategie van de (Pre)Marriage en Parenting Children Course. We gaan in op de mogelijkheden die de Marriage, Premarriage en Parenting Children Course bieden aan kerken. En natuurlijk is er ruimte voor intervisie en het uitwisselen van ervaringen. Daarnaast zijn er workshops over thema’s als:

 • Hoe geef en organiseer ik de Marriage, Premarriage en Parenting Children Course?
 • Lokale visie en strategie
 • Hoe werf ik nieuwe (niet-christelijke) deelnemers?
 • Welke rol speelt gebed en voorbede op en rondom jouw Marriage, Premarriage en Parenting Children Course?

Binnenkort volgt hier een uitgebreid programma.

Wat je moet weten

De kosten voor de trainingsdag (inclusief lunch, koffie en thee) per persoon zijn afhankelijk van het moment van aanmelden.

 • Bij aanmelden vóór 1 augustus 2016 betaal je slechts € 15,-
 • Vanaf 1 augustus betaal je € 17,50.
 • Vanaf 1 september 2016 betaal je € 20,-

We hebben de tarieven zo laag mogelijk gehouden, om zoveel mogelijk mensen in de gelegenheid te stellen deel te nemen. Kostendekkend zijn deze prijzen echter niet. Daarom houden we tijdens de trainingsdag een collecte voor het werk van Alpha Nederland.
Als de kosten een bezwaar voor je zijn, neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Om onduidelijkheden te voorkomen over je reservering hanteren we deze voorwaarden, die gaan o.a. over je betaling en kosten bij annulering.

Aanmelden

Om je aan te melden klik je hieronder op de button 'meld je aan'.

 • Na aanmelding ontvang je binnen enkele dagen een mail met de betalingsgegevens. 
 • Na het ontvangen van je betaling sturen we je een bevestigingsmail met de door jou ingevulde gegevens. Bewaar deze goed, want je inschrijvingsnummer heb je nodig voor het ophalen van o.a. je badge en informatiemap.
 • Op donderdag 8 september ontvang je van ons een e-mail met de laatste informatie, waaronder een routebeschrijving.
Close
Alpha is an opportunity to explore life and the Christian faith, in a friendly, open and informal environment.
Try Alpha