By Alpha |

Handleiding Alpha – Prisons

Alpha-prisons-1.jpg

De nieuwe Alpha - Prisons handleiding ligt in de boekwinkel! 96 (!) pagina's vol informatie, creatieve werkvormen en achtergronden bij het werken met Alpha in de gevangenis. Een onmisbare schat aan informatie voor ieder Alpha- Prisonsteamlid!

De handleiding kost €14,95 per stuk, maar je krijgt tot 30 september korting als je er vier koopt! Je betaalt dan slechts €50. Bestel hem dus nu! 

Wat ga je allemaal vinden in de nieuwe handleiding?

Veel aandacht voor de inleidingen
Meer dan 50 pagina's inhoud, achtergronden en creatieve werkvormen voor het maken van de inleidingen. Filmpjes en werkbladen zijn als download beschikbaar. Een inleiding maken was nog nooit zo gemakkelijk als nu!

Zeven stappenplan voor geestelijk verzorgers
Een hoofdstuk speciaal voor de geestelijk verzorgers met daarin zeven concrete stappen voor de opzet van een cursus. Handig, compact en to the point. Daarnaast ook extra informatie voor het werken met èn het trainen van vrijwilligers, zodat het team toegerust aan de slag kan.

Downloads
Er zijn drie verschillende posters en een uitnodigingsfolder om zelf uit te printen. Beiden hebben ruimte voor eigen informatie en zijn eenvoudig te downloaden. Meerdere achtergrond artikelen staan ook online en een checklist voor de teamleider. De werkbladen, promotiematerialen en links voor de filmpjes staan onder downloads op deze Alpha-website.

Extra informatie vrijwilligers
Vrijwilligers zijn het hart van een Alpha - Prisons, maar het ontbreekt soms aan kennis. In de handleiding is een speciaal gedeelte voor hen: achtergronden bij het werken in de gevangenis, veiligheidsregels en voorwaarden om naar binnen te mogen; tips om met gedetineerden om te gaan en uitgangspunten om emotioneel gezond te werken.

Dankbaar

Het fonds Stichting Volharding heeft onze dank: hun steun heeft dit project mede-mogelijk gemaakt!

We zijn met name dankbaar voor al die teams die met Alpha - Prisons werken. Ons gebed is dat deze handleiding hun werk al ondersteunen en zo tot zegen zal zijn voor al die gedetineerden in Nederland. Want er is hoop!

Dit artikel is geschreven door Margreet Vleerlaag

Pin Goog
Close
Alpha is an opportunity to explore life and the Christian faith, in a friendly, open and informal environment.
Try Alpha