Alpha Film Series

Maak je klaar voor de Alpha Film Series (AFS), een moderne en aansprekende manier om je deelnemers mee te nemen op een wereldwijde zoektocht naar de kern van het christelijk geloof. Zo heb je Alpha nog niet eerder gezien!

Benodigdheden:

 • enthousiaste leiders

 • lekker eten

 • tv of beamer

 • werkboekjes

 • deelnemers

Netflix-achtig

De Alpha Film Series vervangt de huidige Alpha-filmpjes, met Nicky Gumbel in de hoofdrol. De serie filmpjes is kort en afwisselend en biedt Alpha-deelnemers een boeiende en interactieve kijkervaring. Het is een Netflix-achtige Alpha-serie. De zestien afleveringen zitten boordevol verhalen en interviews van over de hele wereld. De filmpjes zijn eigentijds en hebben een geweldige kwaliteit.

Alpha geven - aansprekender en makkelijker dan ooit!

De Alpha Film Series maakt Alpha geven makkelijker dan ooit. Alles wat je nodig hebt zijn: twee enthousiaste leiders, lekker eten, een tv of beamer, werkboekjes en natuurlijk deelnemers. Hierdoor kun je Alpha ook eenvoudig geven op nieuwe, creatieve locaties zoals: je huiskamer, de voetbalkantine, je bedrijf, een café, enz.

De filmpjes zijn gratis. Alle afleveringen zijn te bekijken en te downloaden op registratie.alphanederland.org. Na registratie van je cursus kun je ze vinden achter 'mijn downloads'. 

Presentatoren

De presentatie ligt in handen van Nicky Gumbel en twee jonge, bekende Engelse presentatoren. Ontdek in ons vraaggesprek met Gemma en Toby wat de opnamen voor henzelf betekend hebben. Verder komen er wetenschappers, auteurs, kerkleiders en - niet te vergeten - Bear Grylls aan het woord. 

Zestien afleveringen

De AFS bestaat uit zestien afleveringen van 30 minuten en twee trainingsvideo's.

 1. Is er meer? (bekijk aflevering)

 2. Wie is Jezus?

 3. Waarom stierf Jezus?

 4. Hoe kun je geloven?

 5. Bidden: waarom en hoe?

 6. De Bijbel lezen: waarom en hoe?

 7. Hoe leidt God ons?

 8. Introductie op het Alpha-weekend

 9. Wie is de Heilige Geest?

 10. Wat doet de Heilige Geest?

 11. Hoe kan ik vervuld worden met de Heilige Geest?

 12. Hoe nu verder?

 13. Hoe kan ik het kwade weerstaan?

 14. Waarom en hoe wij het anderen moeten vertellen

 15. Geneest God ook nu nog?

 16. Hoe zit het met de kerk?

Reacties

Achter de schermen

Op het YouTube-kanaal van Alpha International krijg je een blik achter de schermen bij de totstandkoming van de Alpha Film Series. 

Close
Alpha is an opportunity to explore life and the Christian faith, in a friendly, open and informal environment.
Try Alpha