Alpha Film Series

In gesprek met Toby Flint en Gemma Hunt

Gemma Hunt en Toby Flint zijn - met Nicky Gumbel - de presentatoren van de Alpha Film Series. We gingen met hen in gesprek om alles over dit project te weten te komen.

Wanneer kwam je voor het eerst met Alpha in aanraking?

Toby: “Na mijn studie verhuisde ik naar Londen en de kerk waarin ik terechtkwam bood Alpha aan. Ik vond het altijd een beetje ongemakkelijk om mijn vrienden over mijn geloof te vertellen. Maar ik besloot het erop te wagen en nodigde een vriend uit, Nick. Die kwam opdagen, maar nam ook nog eens zijn vriendin, zijn moeder en nog een vriend mee! Toen ik het enorme effect zag op de levens van ieder van hen, realiseerde ik me dat Alpha een enorm goede manier is om mensen kennis te laten maken met het geloof.”

Toby: "Toen ik het enorme effect zag, realiseerde ik me dat Alpha een enorm goede manier is om mensen kennis te laten maken met het geloof"

Toby: "Toen ik het enorme effect zag, realiseerde ik me dat Alpha een enorm goede manier is om mensen kennis te laten maken met het geloof"

Gemma: “Ik deed voor het eerst Alpha in mijn kerk, toen ik een tiener was. En een heel aantal jaren later heb ik als volwassene nogmaals Alpha gedaan.”

Hoe ben je bij de Alpha Film Series betrokken geraakt?

Gemma: “Ik heb auditie gedaan! Ik moest op een kratje staan naast Toby, oftewel meneer Langnek… Eerlijk gezegd is dit niet het type opdracht waar ik normaliter voor zou gaan. Ik ben van oorsprong vooral met kinder-tv bezig. Maar ik had het gevoel dat God me riep om dit te doen. Uit gehoorzaamheid naar Hem heb ik ja gezegd en het was geweldig!”

Gemma: "ik had het gevoel dat God me riep om dit te doen"

Gemma: "ik had het gevoel dat God me riep om dit te doen"

Toby: “Ik ben verantwoordelijk voor Alpha bij de kerk Holy Trinity Brompton in Londen en was betrokken bij de eerste fase van plannenmaken voor dit project. Toen het op filmen aankwam, werd het op de een of andere manier aan mij overgelaten om de plaats naast Gemma in te nemen.”

Hoe zou je de Alpha Film Series beschrijven?

Gemma: “Het is Alpha zoals je het nog niet eerder hebt gezien. Het gebruikt hetzelfde aansprekende verhaal zoals dat de afgelopen jaren is ontwikkeld, maar het wordt veel effectiever gepresenteerd voor een jonger en wereldwijd publiek.”

"Dit is hetzelfde aansprekende verhaal van Alpha,
maar nog veel effectiever gepresenteerd"

Toby: “Het resultaat is krachtig. Het is indrukwekkend om zo’n reeks van inspirerende mensen hun verhaal te zien doen. Shane Taylor bijvoorbeeld. Hij was een van de gevaarlijkste Britse gevangenen, maar vertelt nu hoe Jezus zijn leven compleet overhoop gehaald heeft op Alpha. We hadden ook het voorrecht om experts en wereldberoemde christelijke leiders te spreken. Professor John Lennox van Oxford bijvoorbeeld heeft zijn ideeën gedeeld over wetenschap en geloof.”

Wat hoop je ten aanzien van de Alpha Film Series?

Gemma: “Mijn gebed en verwachting voor dit project is dat de harten van de mensen geopend worden voor onze geweldige God op een manier die ze nog nooit eerder hebben meegemaakt.”

Toby: “En ik hoop dat het duizenden nieuwe kerken en christenen inspireert om de levensveranderende en eeuwige boodschap van Gods liefde met behulp van deze filmserie aan anderen uit te dragen.”

Wat vond je van het filmen?

Toby: “Hoe vaker ik mijn tekst las en hoe vaker ik ze op camera uitsprak, hoe meer ik me realiseerde: Dit is waar! Dit is geweldig! Dit is levensveranderend! Ik praatte net zo goed tegen mezelf als tegen de mensen die dit op een Alpha te zien zullen krijgen.”

"Ik praatte net zo goed tegen mezelf als tegen de mensen die dit op een Alpha te zien zullen krijgen"

Gemma: “Ik analyseerde wat ik zei. Ik nam de tekst nauwgezet onder de loep om elk woord te begrijpen, en merkte dat mijn hart met iedere zin die ik uitsprak geraakt werd. Het was hetzelfde als tijdens mijn eigen Alpha-cursus!”

Wat was het meest bijzondere moment voor jou?

Toby: “We hebben op zoveel locaties gefilmd, maar mijn persoonlijke hoogtepunt was Jeruzalem. Dat ging van het filmen op de ruige maar prachtige heuvel waar Jezus de gelijkenis van de goede Samaritaan vertelde tot het moment dat we over dezelfde straten van de oude stad liepen als waar Jezus zelf tweeduizend jaar geleden gelopen moet hebben.”

Gemma: “Waar we ook kwamen, het voelde alsof we dezelfde lucht inademden als de mensen van jaren en eeuwen gelden. Zo levendig werden hun verhalen voor ons. Het was een voorrecht om daar te zijn.”

Gratis download

De filmpjes zijn vanaf 1 september gratis te downloaden. Via onze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de Alpha Film Series. 

Close
Alpha is an opportunity to explore life and the Christian faith, in a friendly, open and informal environment.
Try Alpha