Header kerk.png

Mag Alpha op het collecterooster van jouw kerk?

Al ruim twintig jaar is Alpha Nederland de drijvende kracht achter Alpha. Inmiddels hebben in Nederland meer dan 300.000 mensen (en wereldwijd miljoenen) een Alpha gedaan. Daarmee hebben vele mensen kennisgemaakt met het christelijk geloof.

De missie van de kerk helpen ondersteunen

Alpha Nederland wil haar droom realiseren door de kerk. Wij geloven dat vitale kerken onze samenleving tot bloei brengen door het evangelie van Jezus Christus te delen. Daarom zijn wij gepassioneerd om de kerk te helpen om haar missie te ontdekken en uit te voeren.

Dat doen we o.a. door de nieuwe activiteiten (bijvoorbeeld de vernieuwde Alpha Youth Series en de landelijke Alpha - Campagne) die hebben bijgedragen aan de eerste stappen van onze droom: “In 2036 hebben 1.000.000 mensen in Nederland het evangelie van Jezus Christus gehoord via Alpha.”

Een van de mensen die in de afgelopen jaren Alpha heeft gevolgd is Ferdinand: “Ik was echt een vechtersbaas. Ik pikte niks van mensen. Als iemand me al aankeek, werd ik boos.” Lees zijn verhaal hier.

Alpha is gratis, maar kost wel geld

Om de honderden teams die Alpha geven te ondersteunen met nieuwe materialen, adviezen en kwalitatief goede trainingen is jaarlijks veel geld nodig. Alpha Nederland doet haar werk ten dienste van de kerk en samen met jullie willen we Nederland bereiken met het evangelie.

Mag Alpha op het collecterooster van jouw kerk?

Verschillende kerken dragen financieel bij. Mogen we ook bij jullie het collecterooster? Alpha is een goede en laagdrempelige manier om mensen in aanraking te brengen met het evangelie. Natuurlijk komen we graag in de kerkdienst vertellen over Alpha.

Wat kun je doen?

We hebben een voorbeeldbrief gemaakt die (aangevuld met je eigen naam en dergelijke) kunt sturen naar degene die in jouw kerk verantwoordelijk is voor het collecterooster.

Er is ook een collectepresentatie beschikbaar, om in de dienst te vertonen tijdens de collecte.
Verder is onderstaand filmpje (YouTube | Facebook) heel geschikt om in je kerk te laten zien:

Vragen? Mail ons op info@alphanederland.org of bel 0343 - 74 50 70.

Steun Alpha, help ons om op het collecterooster van jouw kerk te komen!
Close
Alpha is an opportunity to explore life and the Christian faith, in a friendly, open and informal environment.
Try Alpha