By Marit Smit |

Tim Hughes over Alpha

tim hughes.jpg

Aan de andere kant van het water, kruipt Tim Hughes achter de computer. Over Skype vertelt hij zijn verhaal. Hoe hij God heeft leren kennen, maar ook waarom hij bevlogen is om worship te leiden.


Tim Hughes geniet grote bekendheid in de christelijke muziekwereld. Deze nu 35-jarige zoon van een Anglicaanse priester kreeg hij de verhalen over het christelijk geloof op z’n bordje gepresenteerd. Maar zoals hij zegt; het waren ‘non stories’. Tim: “Op 11-jarige leeftijd ging ik tijdens een conferentie naar een worship avond. I was totally blown away. Ik zag aan de mensen die daar waren, dat ze God aanbaden. Je zag de intieme, persoonlijke relatie met Hem terwijl ze aan het aanbidden waren. Ik voelde Gods passie voor ons, zo dichtbij.”

Are you real?

“Ik zei tegen God: ‘Is dit echt? Are you real? Ik wil die band ook zo met U. Ik heb gebeden en God gezegd dat ik voor Hem wilde gaan. Zo ging dat bij mij. Dat was ook het moment dat mij overtuigde dat worship een manier is om God te leren kennen. Nu zie ik dat als ik de worship leidt, dat God leeft.”

Worshipleider

Tim Hughes ontwikkelt zich als worshipleider. Hij start bij Soul Survivor en zingt, brengt CD’s uit als Here I Am to Worship en traint aanbiddingsleiders. Hij reist de wereld door. Sinds 2005 zijn Tim Hughes en zijn vrouw Rachel betrokken bij Holy Trinity Brompton in Londen, de moederkerk van Alpha. Hughes is daar ‘Director of Worship’ en runt samen met Al Gordon Worship Central, een school voor aanbiddingsleiders.

Onze eigen worship

Tim: “Ik zie zoveel mensen die Jezus niet kennen. Er is een grote ‘spiritual hunger’. Want doen we dan? We creëren onze eigen worship. Kleding, geld, seks, je voetbalteam; mensen zoeken naar spullen of bevestiging van mensen. Waarom leef ik? Wat gebeurt er als ik dood ga? Ze dolen met die vragen rond. Je hoort de lostness ook in muziek, bijvoorbeeld van Lady Gaga. ‘Give me that thing that I love’, zingt ze. Maar het enige dat for real is, is Jezus. Hij geeft leven. Die liefde.”

Kijk eens hoe Jezus was?

“Wat een kans dus voor Alpha. We kunnen mensen laten zien en zeggen; kom, kijk eens hoe Jezus was, wat Hij deed. En wat Hij ook doet voor jou. De Alpha-cursus helpt mensen om deze vragen te stellen. Worship is een belangrijke vorm voor mensen om dichtbij God te zijn. Meet het is niet Alpha in heaven, maar God in heaven. God toont zijn liefde aan ons. In 1 Johannes 4: 10 staat: Het wezenlijke van de liefde is niet dat wij God hebben liefgehad, maar dat hij ons heeft liefgehad. Worship is een manier waarop je tegen God zegt, U mag mij liefhebben, vormen, helpen mij te leren om dichtbij U te zijn. Leer mij het leven, om het leven in al zijn volheid te ervaren. Worship is niet iets wat erbij hoort; we are made for worship. Het is ons antwoord op Gods liefde, onze dankbaarheid.

Pin Goog
Close
Alpha is an opportunity to explore life and the Christian faith, in a friendly, open and informal environment.
Try Alpha