By Marit Smit |

Praktische tips voor het twee keer geven van Alpha - Youth

Als relatiemanager van Alpha – Youth en ervaringsdeskundige (ze geeft zelf al jaren Alpha – Youth in Zwolle) kent Cynthia als geen ander de fijne kneepjes van het vak. Maar die tips deelt ze gelukkig graag met ons!

TIP 1: Klein = fijn.
Met slechts een paar deelnemers kun je al een fantastische Alpha - Youth geven. Je hebt uitgebreid de tijd voor elkaar en leert iedereen goed kennen. Misschien kun je de deelnemers gezellig bij jou thuis uitnodigen? Gezelligheid gegarandeerd!

TIP 2: Maak gebruik van de Alpha Youth Film Series.
Het is vaak lastig om (op korte termijn) sprekers te vinden. De Alpha Youth Film Series (AYFS) verhelpt dit ‘probleem’. Elke aflevering is gemaakt als inleiding op je kleine groepsgesprek. En het mooie is, het is helemaal gratis! De AYFS is te downloaden op registratie.alphanederland.org.

TIP 3: Jongeren bereiken jongeren.
Vraag de jongeren van je vorige seizoen om mee te helpen. Dit kan als teamleider of hulpleider, maar bijvoorbeeld ook door hen te vragen om vrienden uit te nodigen. Daag de deelnemers uit om voor de volgende Alpha - Youth hun vrienden, klasgenoten en teamgenoten mee te nemen.

Blog-2;-foto-2.png

TIP 4: Gebruik social media om jongeren uit te nodigen.
Voor jongeren is social media niet meer weg te denken. Vraag een jongere uit je gemeente of een eerdere deelnemer om je hierbij te helpen. Op onze Facebookpagina (Alpha – Youth NL) en Instagram (@alphayouthnl) vind je genoeg inspiratie! Kijk op alphanederland.org/socialmedia voor nog meer tips.

TIP 5: Laat ons meedenken over jouw unieke situatie.
Heb je hulp nodig? Daar zijn wij voor! Bel of mail ons en we denken graag met je mee. Bellen kan naar (0343) 74 50 70 en je e-mail kun je sturen naar cynthia@alphanederland.org.

Pin Goog
Close
Alpha is an opportunity to explore life and the Christian faith, in a friendly, open and informal environment.
Try Alpha