By Debora van der Wolf |

Marriage Course Chef

Marriage Courses worden door heel Nederland gegeven. De ene cursus loopt al jaren, terwijl de ander net begint. Ook in Zwolle en omstreken starten er komend seizoen weer diverse cursussen. Maar deze regio is toch nog net een tikkie anders dan de rest. Waarom? Zwolle heeft een geheim wapen! Ontmoet Harrie:
 
Harrie is al 10 jaar enthousiast betrokken bij de Marriage Course. Nadat hij de cursus samen met zijn vrouw volgde, bleef Harrie betrokken. Niet door de cursus te geven, maar door de catering te verzorgen. 'God heeft mij talent gegeven om met mijn handen te werken, en dat kan ik op deze manier mooi inzetten!', vertelt de 61-jarige kok. Op de vraag waarom hij zich zo inzet voor de Marriage Course antwoordt Harrie: 'Ik vind het zo belangrijk dat er aandacht is voor het huwelijk en hoe je daarin kan groeien. Een prachtige cursus!'. 
 
Het ging als een lopend vuurtje rond dat hij als cateraar betrokken is bij het organiseren van de Marriage Course. Diverse cursusleiders uit de regio weten hem inmiddels te vinden. Waar hij al die energie vandaan haalt? 'De afwisseling maakt het zo leuk'; zegt Harrie lachend. 'En door samen te werken leer je mensen goed kennen. Daar heb ik meer aan dan een gesprek met iemand. Als je hebt samengewerkt, dan kan je mensen goed inschatten. Dan weet je tenminste wat je aan elkaar hebt!' 
 
Harrie is zelf al 38 jaar getrouwd. De droom van een eigen cateringbedrijf ontstond al in de tijd dat hij verkering had met z'n vrouw: 'Die zag dat in eerste instantie helemaal niet zo te zitten'. Maar uiteindelijk bleef die droom zolang levend dat ze het beiden aandurfden. 'Dat ondernemerschap heb ik van m'n vader, die was ook al zo'n duizendpoot', vertelt Harrie. Ondertussen is de kok al jarenlang trotse eigenaar van 'De Vliegende Schotel' in Zwolle, waar hij in zijn 80m2 keuken allerlei catering-maaltijden en hapjes bereidt.
 
Al lachend bekent Harrie dat hij die ene blunder nog goed herinnert: 'Ik was zelf helemaal overtuigd van het dessert.. maar op de avond zelf bleken de gasten daar wat minder fan van. Dat heb ik die keer daarop dus maar extra goed gemaakt!' 

Pin Goog
Close
Alpha is an opportunity to explore life and the Christian faith, in a friendly, open and informal environment.
Try Alpha