Evenementen

Alpha – Students Training Internationals

03/11/2018 10:00 - 03/11/2018 16:00
Utrecht
Netherlands
Blue with Brush Strokes and Coffee Illustration Company Event Invitation (1)-1.png

For the very first time Alpha – Students will organize a training especially for people that are working with international students or are interested in doing so. The number of international students in the Netherlands is growing, which offers new opportunities and challenges in spreading the gospel. Would you like to be inspired, equipped and encouraged to work with the international students in your environment? We would love to welcome you in Utrecht.

Program:

 • Inspiration and vision
 • What is Alpha?
 • Lunch
 • Workshop rounds covering topics as working with students from different cultural backgrounds, leading a small group, follow-up and commitment of international students.

Good to know

The price of the training (including lunch, coffee and tea) is €10,- per person.

We tried to keep the price as low as possible, to make the training available for everyone who is interested. If the costs are a problem for you, please let us know: hendrina@alphanederland.org.

To avoid obscurities about your reservation we use these terms about payment and cancelling costs.

 

Alpha Nederland Training Veenendaal

12/01/2019 09:30 - 12/01/2019 15:30
De Basiliek
Wiltonstraat 56
3905 KW Veenendaal
ALPHA_groupspres-9 [social media].jpg

Geef je een Alpha of ga je een Alpha, (Pre)Marriage Course of Parenting Children Course geven? Meld je dan aan voor de Alpha Nederland Training zaterdag 12 januari 2019 in Veenendaal. Deze dag is dé kans voor beginnende teamleiders en teamleden om getraind te worden in alle aspecten van jouw cursus. Nodig al je teamleden uit en maak een ijzersterke start met jouw Alpha, (Pre)Marriage of Parenting Children Course.

Op de Alpha Nederland Training ontmoet je honderden mensen uit het hele land. Je wisselt ervaringen uit, leert alles wat je moet weten om je cursus te geven en gaat geïnspireerd en bemoedigd weer naar huis. De training is voor Alpha in alle contexten, dus ook voor Alpha - Youth, Alpha - Business, Alpha - Prisons, Alpha - Students en Alpha - Senioren.

Alpha

Voor onze relatiecursussen, zie hieronder het kopje 'Marriage en Parenting Courses'

Een ontmoeting met Jezus? Dat gun je toch iedereen?! Je vrienden, buren, familie, kennissen, collega's en vul zelf maar in. En dat is precies waar Alpha naar streeft: een vrijblijvende kennismaking met het christelijk geloof.

Meer dan 20 jaar heeft Alpha zich bewezen als een goed concept. Alle ‘do’s and dont’s’ zijn inmiddels bekend en veel deelnemers zijn er enthousiast over. Hoe geef je een goede Alpha? We helpen je graag door je daarin te trainen en praktijkervaring met je te delen.

Wat deze dag je oplevert

Na afloop van de Alpha Nederland Training ben je helemaal up to date met het concept van Alpha. Je krijgt informatie over wat Alpha precies is, hoe het werkt en waarom het zo werkt. Je wordt toegerust in het leiden van een kleine groep en het houden van een inleiding. Het wordt een dag vol afwisseling van theorie, voorbeelden en praktijk. We gaan je niet alleen vertellen hoe je een inleiding houdt, we gaan het ook voordoen. Ook een onderwerp als 'het gesprek in de kleine groep' en 'persoonlijke voorbede (ministry)' lichten we toe én brengen we in de praktijk. Daarnaast nemen we tijd voor aanbidding, getuigenissen, gebed en ontmoeting.

Programmaonderdelen:

 • Opening

 • Visie en praktijk

 • Kleine groep

 • Lunch

 • Ministry

 • Alpha - contexten

 • Gebed en aanbidding op Alpha

 • Getuigenissen, nieuws en afsluiting


Alpha – Senioren

Op 12 januari is er (gedeeltelijk) een apart programma voor iedereen die geïnteresseerd is in Alpha – Senioren. We gaan daar o.a. in op het belang van Alpha – Senioren en delen de beste tips in het geven Alpha aan deze doelgroep. Experts komen aan het woord en ervaringsdeskundigen met Alpha – Senioren delen hun verhalen.

Aan het einde van de dag ben je goed voorbereid om een Alpha te gaan geven aan deze specifieke doelgroep.

Programma

 • Gezamenlijke dagopening

 • Visie voor senioren & wie zijn ze?

 • Hoe geef je Alpha – Senioren?

 • Gezamenlijk programma: werken uit de kracht van de Heilige Geest


Marriage en Parenting Courses

Een nieuw seizoen staat voor de deur. Dat geldt ook voor de teams die de Marriage Course, Premarriage Course of Parenting Children Course gaan geven. En wat is er beter dan goed getraind, toegerust en opgebouwd aan een nieuwe cursus te beginnen?

Tijdens de Alpha Nederland Training krijg je uitleg over de visie en strategie van de (Pre)Marriage en Parenting Children Course. We bespreken de inhoud en uitdagingen van het geven van de cursussen en gaan in op de mogelijkheden die de Marriage, Premarriage en Parenting Children Course bieden aan kerken, dorpen en steden.

Programma

 • Gezamenlijke dagopening

 • Visie en strategie Marriage and Parenting Courses

 • Workshop per cursus: proeven aan het concept en de inhoud, uitleg van alles wat er bij komt kijken als je de cursus geeft en tijd voor vragen

 • Gezamenlijk programma: werken uit de kracht van de Heilige Geest

 • Contextuur: best practices aan het woord, inspirerende interactie en ruimte voor vragen


Wat je moet weten

De kosten voor de Alpha Nederland Training (inclusief lunch, koffie en thee) per persoon zijn afhankelijk van het moment van aanmelden.

 • Bij aanmelden vóór 1 december 2018 betaal je slechts € 15,-

 • Vanaf 1 december 2018 betaal je € 17,50.

 • Vanaf 2 januari 2019 betaal je € 20,-

We hebben de tarieven zo laag mogelijk gehouden, om zoveel mogelijk mensen in de gelegenheid te stellen deel te nemen. Kostendekkend zijn deze prijzen echter niet. Daarom houden we tijdens de training een collecte voor het werk van Alpha Nederland.
Als de kosten een bezwaar voor je zijn, neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Om onduidelijkheden te voorkomen over je reservering hanteren we deze voorwaarden, die gaan o.a. over je betaling en kosten bij annulering.

 

Alpha Nederland GLS eXPerience

12/01/2019 09:30 - 12/01/2019 15:30
De Basiliek
Wiltonstraat 56
3905 KW Veenendaal
ALPHA_groupspres-9 [social media].jpg

Al langere tijd bestaat bij zowel de teams als bij Alpha Nederland de behoefte aan goede toerusting op het gebied van leiderschap. Daarom zijn we in samenwerking met stichting Opwekking de Global Leadership Summit eXPerience (GLS eXPerience) gestart. Dit is een nieuwe leiderschapstrack op de Alpha Nederland Training. Aan het einde van deze dag heb je concrete tools in handen om het leiderschap rondom je cursus nog beter vorm te geven. 

"We kunnen als leiders meer bereiken dan ik voor mogelijk had gehouden. De bijzonder inspirerende sprekers zijn daar de toonbeelden van. Dat geeft een stimulans om te gaan voor je doel."

- Cursusleider

Deze dag is bedoeld voor teamleden die al vaker een van onze cursussen hebben gegeven en een training hebben gevolgd. Een geweldige kans om verder te groeien in leiderschap en visie voor je Alpha, Marriage of Parenting Course. Meld je snel aan, want er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Wat je moet weten

De GLS eXPerience bestaat uit verschillende seminars. Onder meer zullen de video’s van de GLS in Chicago gebruikt worden. De onderwerpen en sprekers zullen binnenkort bekend worden gemaakt.

De kosten voor de GLS eXPerience (inclusief lunch, koffie en thee) per persoon zijn afhankelijk van het moment van aanmelden.

 • Bij aanmelden vóór 1 december 2018 betaal je slechts € 25,-*

 • Vanaf 1 december 2018 betaal je € 27,50

 • Vanaf 2 januari 2019 betaal je € 30,-

*Een dag GLS van Willow Creek kost normaal € 52,- tot € 82,-.  Nu kun je dus voor de helft van de prijs naar de GLS eXPerience!

Om onduidelijkheden te voorkomen over je reservering hanteren we deze voorwaarden, die gaan o.a. over je betaling en kosten bij annulering.

"Een leider die je coacht, begint waar jij gebleven bent: jij bent niet het plafond, maar hij begint een verdieping hoger."

- Cursusleider

Aanmelden

Alpha Nederland GLS eXPerience
Close
Alpha is an opportunity to explore life and the Christian faith, in a friendly, open and informal environment.
Try Alpha