Vanaf januari op Family7:
de Alpha Film Series

De afgelopen weken zond Family7 in samenwerking met Alpha Nederland de Alpha Film Series uit. Een mooie gelegenheid om buren, collega's, kringgenoten of vrienden uit te nodigen: samen eten, een aflevering kijken, erover doorpraten...en je hebt een Alpha!

Bekijk alle afleveringen

De eerste vier afleveringen zijn op Family7 uitgezonden. Maar de Alpha Film Series - en dus een hele Alpha - bestaat uit zestien afleveringen! Wil je de hele cursus doorlopen? Download gratis de resterende afleveringen door je te registreren op registratie.alphanederland.org. Kies dan bij cursustype 'Alpha (via Family7)' .

 1. Is er meer? 
 2. Wie is Jezus?
 3. Waarom stierf Jezus?
 4. Hoe kun je geloven?
 5. Bidden: waarom en hoe?
 6. De Bijbel lezen: waarom en hoe?
 7. Hoe leidt God ons?
 8. Introductie op het Alpha-weekend
 9. Wie is de Heilige Geest?
 10. Wat doet de Heilige Geest?
 11. Hoe kan ik vervuld worden met de Heilige Geest?
 12. Hoe nu verder?
 13. Hoe kan ik het kwade weerstaan?
 14. Waarom en hoe wij het anderen moeten vertellen
 15. Geneest God ook nu nog?
 16. Hoe zit het met de kerk? 

Alpha in je huiskamer

Sinds september van dit jaar kunnen leiders van Alpha wereldwijd gebruikmaken van de Alpha Film Series. Tijdens de Alpha-avonden ontdekken deelnemers op een ontspannen en interactieve manier wat het christelijk geloof inhoudt. En nu kun jij ermee aan de slag in je eigen huiskamer! Een aflevering duurt ongeveer 25 minuten. Als je deze samen met je buren, Bijbelkring of vriendengroep bekijkt, krijg je meer dan genoeg input om er vervolgens met elkaar over door te praten. 

Verkennende avond

De eerste aflevering ‘Is er meer?’ zou je goed kunnen gebruiken voor een eerste, verkennende avond. Je bent in een informele sfeer bij elkaar en denkt samen eens dieper na over het leven. Hoe denken je buren of vrienden bijvoorbeeld over de zin van het leven en het bestaan van een God? Na het kijken van de aflevering kun je daarover met elkaar van gedachten wisselen (gebruik hierbij eventueel het Alpha-werkboekje). De filmpjes zijn bedoeld als inleiding op het gesprek. Als je gasten na de eerste avond graag verder praten, kun je ze voor de rest van de afleveringen bij jou thuis uitnodigen. 

Maak een goede start

Wil je meer weten over het geven van een Alpha? Informatie en tips vind je hier.

Family7 in jouw woonkamer

Heb je (nog) geen Family7 op jouw tv? Kijk online of bekijk hieronder het overzicht van providers die Family7 in hun pakket hebben:

Close
Alpha is an opportunity to explore life and the Christian faith, in a friendly, open and informal environment.
Try Alpha