Marriage Course

MC-Standaardbeeld-1024x722.jpg

Een goed huwelijk vraagt aandacht! De Marriage Course is ontwikkeld om huwelijken te versterken. De cursus wordt in een gezellige, open en veilige sfeer gegeven. Deelnemers krijgen meer inzicht in zichzelf, hun partner en hun relatie.

// Over de Marriage Course
// Inhoud van de cursus
// Marriage Course geven
// Cursusmateriaal
// Training
// Kosten
// Registreer je cursus

Marriage Course voert campagne

Dit jaar staat de Marriage Course in het teken van ‘Tijd voor elkaar’. Klik op de afbeelding voor meer informatie over de campagne en ontdek hoe jij kunt meedoen.

Over de Marriage Course

Net als Alpha, is de Marriage Course ontwikkeld in de Londense kerk Holy Trinity Brompton. De grondleggers zijn Nicky en Sila Lee. De cursus wordt in meer dan dertig landen aangeboden en is bedoeld voor stellen van alle leeftijden. De Marriage Course gaat uit van christelijke principes, maar is zowel voor christelijke als niet-christelijke stellen relevant en toegankelijk.

Inhoud van de cursus

De cursus bestaat uit zeven bijeenkomsten (die je naar wens ook kunt samenvoegen, bijvoorbeeld in een weekend). Elke bijeenkomst begint met een maaltijd, gevolgd door een inleiding op het thema. De thema’s zijn:

 1. Sterke fundamenten leggen
 2. De kunst van communicatie
 3. Conflicten oplossen
 4. De kracht van vergeving
 5. De impact van familie
 6. Goede seks
 7. Liefde in actie

Na de inleiding gaat ieder stel met elkaar in gesprek. Ze doen de cursus tegelijk met andere stellen, maar voeren de gesprekken altijd met z’n tweeën.

Marriage Course geven

Je hoeft geen expert te zijn en ook geen perfect huwelijk te hebben (voor zover dat al mogelijk is) om zelf een Marriage Course te geven. Wij helpen je graag op weg met het volledig uitgewerkte cursusprogramma! Bekijk deze video en ontdek hoe gemakkelijk het is om een Marriage Course te geven.

Cursusmateriaal

Het cursusmateriaal bestaat uit een handleiding voor cursusleiders, een werkboekje voor deelnemers en een dvd voor tijdens de bijeenkomst. Deze vind je allemaal in de Alpha-bookshop.

Met behulp van de handleiding kun je de cursus gemakkelijk zelf geven. Voor elke bijeenkomst zijn compleet uitgeschreven inleidingen beschikbaar, zodat je je verhaal paraat hebt. Ze staan ook op dvd. In plaats van dat je zelf je verhaal doet, kijk je dan samen met je deelnemers naar de inleidingen van Nicky en Sila Lee, afgewisseld door interviews met stellen en aanwijzingen voor gespreksoefeningen en discussie. Een combinatie van zelf inleiden en dvd-fragmenten bekijken kan natuurlijk ook.


 

Alpha Nederland Training

Op de Alpha Nederland Training word je geïnspireerd en klaargestoomd om de Marriage Course te geven. Kijk op alphanederland.org/evenementen voor de eerstvolgende trainingsdag.

Kosten

De kosten voor het organiseren van de Marriage Course bestaan uit het volgen van de trainingsdag bij Alpha Nederland en de aanschaf materialen en promotiematerialen. Verder zijn er de kosten voor de maaltijden en de eventuele kosten voor het gebruik van een cursusruimte. Als organisator van de cursus kun je je deelnemers een eigen bijdrage vragen. Daarnaast is er de mogelijkheid om een deel te financieren vanuit bijvoorbeeld de kerk of plaatselijke gemeente.

Registreer je Marriage Course

Registratie van je cursus kost niets en het zorgt ervoor dat we je goed kunnen informeren over nieuwe ontwikkelingen en interessante downloads. En registratie heeft nog meer voordelen:

 • Je cursus is voor potentiële cursisten te vinden op marriagecourse.nl;
 • Alpha Nederland kan mensen die op zoek zijn naar een Marriage Course doorverwijzen naar jouw cursus;
 • Je krijgt de nieuwsbrief met informatie over de relatiecursussen van Alpha Nederland;
 • Je kunt bij vragen een beroep doen op de relatiemanager van de Marriage Course, Dorine Sommer.

Investeer in sterke relaties, organiseer een Marriage Course

Kijk ook op de website voor (potentiële) deelnemers: marriagecourse.nl.

Close
Alpha is an opportunity to explore life and the Christian faith, in a friendly, open and informal environment.
Try Alpha