Nalatenschappen

ben-white-226176-unsplash.jpg

Ik geef Alpha door aan de volgende generatie

“Ik weet dat mijn kinderen niet meer naar een kerk gaan. En mijn kleinkinderen ook niet. Sommigen geloven nog wel ergens in, maar waarin? En het lukt mij niet goed om hen mee te geven wat mijn geloof voor mij heeft betekend. Toch zou ik hen mijn verhaal willen nalaten. Over mijn geloof, mijn twijfels en mijn leven met God. Ik hoop dat na mijn sterven Alpha Nederland het stokje overneemt. Dat zij op steeds weer nieuwe manieren de nieuwe generaties kan bereiken. Daarom laat ik mijn verhaal en een deel van mijn erfenis aan Alpha Nederland na. Dat helpt hen om mijn kinderen en kleinkinderen en al die andere jonge mensen te vertellen over de liefde van God.”

Ik hoop dat Alpha Nederland het stokje overneemt.

Over Alpha Nederland

Alpha Nederland zet zich met hart en ziel in voor de evangelisatie van Nederland, de vitalisering van de kerk en de transformatie van de samenleving. Samen met honderden kerken en groepen verwelkomen wij elk jaar ruim 15.000 mensen op onze cursussen. In ons werk zijn wij volledig afhankelijk van giften. Meer informatie over ons vindt u op alphanederland.org/organisatie

Denkt u erover na om na te laten aan Alpha Nederland?

Alpha Nederland wil u graag adviseren en begeleiden in de wijze waarop u mogelijk (een deel van) uw nalatenschap aan Alpha wilt schenken. Dat kan wat ons betreft niet zorgvuldig genoeg. Indien u dat wenst worden daarom ook kinderen of andere naasten bij de gesprekken betrokken. Wij kiezen bewust voor een zo persoonlijk mogelijke benadering van een nalatenschap. Het uiteindelijke testament moet tenslotte een weerspiegeling zijn van úw wensen. Niet die van ons.

Om u van dienst te zijn hebben wij op het gebied van nalatenschap en testament alle mogelijkheden en te nemen stappen op een rij gezet. U kunt bijvoorbeeld meer informatie aanvragen via het formulier onderaan de pagina. Wij sturen u dan een brief met daarin alle informatie, en wat wij daarbij voor u kunnen betekenen. Indien gewenst kunnen wij u van eerste kennismakingsgesprek tot en met notaris begeleiden.

Natuurlijk kunt u – naast schriftelijke informatie – ook een vrijblijvend, oriënterend gesprek aanvragen. Wij zijn natuurlijk bereid om u te bezoeken, maak daarom gerust een afspraak met een van onze medewerkers via de knop onderaan deze pagina.

Ten slotte

Wij zijn blij met ú.

Het meest waardevolle voor ons is dat uw verhaal en uw leven met God wordt doorgegeven. Dat kan op tal van manieren. Als wij daar als Alpha Nederland in mogen bijdragen, graag. En als u besluit om aan ons na te laten, heel hartelijk dank. Maar of het uw woorden zijn, of geld of andere bezittingen, uiteindelijk staat centraal dat wij samen het evangelie van Jezus Christus mogen doorgeven aan de volgende generatie en aan allen die daar nog niet of al lang niet meer van gehoord hebben. 
 

Wilt u meer informatie over nalatenschappen?

 
Close
Alpha is an opportunity to explore life and the Christian faith, in a friendly, open and informal environment.
Try Alpha