Premarriage Course

Pre-Course-met-vlak-1-1024x684.jpg

De Premarriage Course is een serie van vijf gezellige en inspirerende bijeenkomsten voor stellen die zich voorbereiden op een serieus commitment. Na de Premarriage Course hebben de deelnemers meer inzicht in zichzelf, hun partner en hun relatie.

// Over de Premarriage Course
// Inhoud van de cursus
// Premarriage Course geven
// Cursusmaterialen
// Training
// Kosten
// Registreer je cursus

Over de Premarriage Course

Net als Alpha, is de Premarriage Course ontwikkeld in de Londense kerk Holy Trinity Brompton. De grondleggers zijn Nicky en Sila Lee. De cursus gaat uit van christelijke principes, maar is zowel voor christelijke als niet-christelijke stellen relevant en toegankelijk. Of stellen nu denken aan trouwen, samenwonen of simpelweg de cursus willen volgen: ze zijn welkom op de Premarriage Course.

Inhoud van de cursus

De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten. Elke bijeenkomst begint met een maaltijd, gevolgd door een inleiding op het thema. De thema’s zijn:

  1. Communicatie
  2. Toewijding
  3. Conflicten oplossen
  4. Liefde levendig houden
  5. Gedeelde doelen en waarden

Na de inleiding gaat ieder stel met elkaar in gesprek. Ze doen de cursus tegelijk met andere stellen, maar voeren de gesprekken altijd met z’n tweeën.

Premarriage Course geven

Je hoeft geen expert te zijn en ook geen perfecte relatie te hebben (voor zover die bestaan) om zelf een de Premarriage Course te geven. We helpen je graag op weg met het volledig uitgewerkte cursusprogramma! Bekijk deze video en ontdek hoe gemakkelijk het is om een Marriage Course te geven.

Cursusmateriaal

Het cursusmateriaal bestaat uit een handleiding voor cursusleiders, een werkboekje voor deelnemers en een dvd voor tijdens de bijeenkomst. Deze vind je allemaal in de Alpha-bookshop.

Met behulp van de handleiding kun je de cursus gemakkelijk zelf geven. Voor elke bijeenkomst zijn compleet uitgeschreven inleidingen beschikbaar, zodat je je verhaal paraat hebt. Ze staan ook op dvd. In plaats van dat je zelf je verhaal doet, kijk je dan samen met je deelnemers naar de inleidingen van Nicky en Sila Lee, afgewisseld met interviews met stellen en aanwijzingen voor gespreksoefeningen en discussie. Een combinatie van zelf inleiden en dvd-fragmenten bekijken kan natuurlijk ook.

Alpha Nederland Training

Op de Alpha Nederland Training word je geïnspireerd en klaargestoomd om de Premarriage Course te geven. Kijk op alphanederland.org/evenementen voor de eerstvolgende trainingsdag.

Kosten

De kosten voor het organiseren van de Premarriage Course bestaan uit het volgen van de trainingsdag bij Alpha Nederland en de aanschaf van materialen en promotiematerialen. Verder zijn er de kosten voor de maaltijden en de eventuele kosten voor het gebruik van een cursusruimte. Als organisator van de cursus kun je je deelnemers een eigen bijdrage vragen. Daarnaast is er de mogelijkheid om een deel te financieren vanuit bijvoorbeeld de kerk of plaatselijke gemeente.

Registreer je Premarriage Course

Registratie van je cursus kost niets en het zorgt ervoor dat we je goed kunnen informeren over nieuwe ontwikkelingen en interessante downloads. En registratie heeft nog meer voordelen:

  • Je cursus is voor potentiële cursisten te vinden op premarriagecourse.nl;
  • Alpha Nederland kan mensen die op zoek zijn naar een Premarriage Course doorverwijzen naar jouw cursus;
  • Je krijgt de nieuwsbrief met informatie over de relatiecursussen van Alpha Nederland;
  • Je kunt bij vragen een beroep doen op de relatiemanager van de Premarriage Course, Dorine Sommer.

Investeer in sterke relaties, organiseer een Premarriage Course

Kijk ook op de website voor (potentiële) deelnemers: premarriagecourse.nl.

Close
Alpha is an opportunity to explore life and the Christian faith, in a friendly, open and informal environment.
Try Alpha