The Passion: met wie kijk jij?

The Passion cast 2019.jpg

Wat is The Passion?

The Passion is een moderne vertelling van de laatste uren van Jezus' leven, lijden en opstanding. Het wordt georganiseerd door de Evangelische Omroep en KRO-NCRV. Elk jaar kijken er miljoenen mensen! Dit jaar vindt The Passion plaats in Dordrecht met als thema 'You're not alone'. Je kunt het evenement 18 april om 20.30 uur bekijken op NPO1. 

Wat kun jij doen met The Passion? Drie ideeën:

1. Nodig familie, vrienden, bekenden en buren uit om samen te kijken
The Passion is hét programma om samen met niet-christenen te kijken. Zo raak je op een laagdrempelige manier in gesprek over wie Jezus is. Combineer het met een lekker diner of een gezellige borrel en je hebt een leuke, bijzondere avond. Nodig je gasten naderhand uit voor een Alpha of Paasdienst in de buurt!

Je kerk enthousiast maken voor dit idee? Toon de onderstaande PowerPoint in je kerkdienst en daag je geloofsgemeenschap uit om samen met anderen The Passion te bekijken.

2. Kijk The Passion samen met je Alpha
Geef jij op dit moment een Alpha? Ga dan samen met elkaar The Passion kijken! Je hoeft alleen maar een locatie, wat te eten en te drinken en een laptop of beamer te regelen.

Geef je op dit moment geen Alpha, maar zou je dat wel willen? Organiseer dan een startbijeenkomst kort na The Passion als voorloper op jouw Alpha. Op een startbijeenkomst kun je mensen wegwijs maken met wat Alpha is en hen uitnodigen voor jouw Alpha in het najaar.

3. Kijk The Passion met je kerk
Wil je het nog grootser aanpakken? Bekijk dan The Passion met heel je geloofsgemeenschap! Zorg ervoor dat je een grote ruimte of de kerkzaal reserveert op 18 april en regel een beamer. Nodig iedereen begin maart uit, zodat iedereen op tijd op de hoogte is.

Lees hieronder het inspirerende verhaal van Suzanne, die elk jaar The Passion kijkt met haar kerk! Het verhaal zit vol toffe best practices die jouw kerk zo over kan nemen.

Tip 1: organiseer na The Passion een Alpha-startbijeenkomst in je kerk en nodig na afloop van het programma alle aanwezigen hiervoor uit.
Tip 2: vraag je voorganger, dominee of priester om een laagdrempelige Paasdienst te organiseren. Het is helemaal fantastisch als Alpha hierin een plek krijgt!

Downloads

  • Een PowerPoint om te gebruiken in je kerkdienst

  • Een banner om te gebruiken in de nieuwsbrief of op de website van de kerk

  • Het verhaal van Suzanne

In de pers

  • Interview Visie: ‘Alpha Nederland ziet kansen in The Passion’. Lees het hier!

 
Close
Alpha is an opportunity to explore life and the Christian faith, in a friendly, open and informal environment.
Try Alpha