By Wouter ter Keurs |

De laatste trends in ‘huwelijk’

18 juli 2018 - Dorine

Goh, heeft die campagne niet een soort zomervakantie? Nee hoor, wij gaan lekker door! Vandaag heb ik (Dorine) een gesprek met trendwatchers Daniël en Willeke Thomassen van CultAcademy. Zij kijken onder meer naar tendensen in de samenleving als het gaat over relaties. Interessant om te horen wat zij als beginnende en toekomstige trends zien. Zomaar enkele thema’s die uit deze meeting naar voren kwamen:

  1. De trend van grenzen stellen, waarbij een komende herwaardering ontstaat voor het communiceren van je waarden, zodat mensen zelf de norm kunnen bepalen – de grens kunnen stellen.

  2. Ideale gebrokenheid als opkomende trend. Het wordt juist hip, mooi en sterk om imperfectie te laten zien. Dat merken we nu al enigszins met trending topics als #notsoperfect.

  3. Herwaardering voor trouw door het verlengen van tijdsperspectief (verderkijken dan ‘nu doen waar ik nu gelukkig van word’). De waarde van een gezamenlijke geschiedenis krijgt langzaamaan meer aandacht.

Vooral die derde trend zie ik zelf nog niet heel erg om me heen, maar wat zou het mooi zijn als trouw inderdaad weer gewaardeerd wordt! Daar werken we met de campagne uiteraard graag aan mee.

Tof om zo, lekker in de tuin, met Daniël en Willeke te spreken en te horen dat er toch best wat positieve tendensen gaande zijn.

Bekijk het hele trendrapport van Daniël en Willeke.

Pin Goog
Close
Alpha is an opportunity to explore life and the Christian faith, in a friendly, open and informal environment.
Try Alpha