By Wouter ter Keurs |

The Marriage Course Remake komt eraan

Terwijl we hier in Nederland druk bezig zijn met het voorbereiding van de campagne later dit jaar, is Alpha international in Canada bezig met het produceren van nieuwe (Pre)Marriage Course-video’s: The Marriage Course Remake. Begin 2020 kunnen alle cursusleiders gebruikmaken van de ondertitelde, eigentijdse, vernieuwde cursusvideo’s voor de Premarriage Course en de Marriage Course.

Stijl van de video’s

Op het moment van schrijven zijn oprichters Nicky en Sila Lee klaar met hun opnames. Zij verschijnen opnieuw voor de camera om de inleidingen te geven.

Hetzelfde team achter de Alpha Film Series produceert 7 video’s voor de Marriage Course en 5 video’s voor de Premarriage Course. De stijl is meer eigentijds, modern en documentaire-achtig zodat de cursusvideo’s aantrekkelijker, relevanter en interessanter zijn.

Bankstellen

Er zijn 20 nieuwe bankstellen die de kop opsteken tijdens de hele serie. Ze hebben verschillende leeftijden en komen van over de hele wereld: Noord-Amerika, Latijns Amerika, Azië, India, Verenigd Koninkrijk en Europa. Ook de straatinterviews zijn opnieuw gefilmd met mensen uit allerlei culturen voor de camera.

Nederlandse straatinterviews

Hoewel we hebben geprobeerd om Nederlandse stellen op de bank te krijgen, is dat niet gelukt. In antwoord daarop ontwikkelen we zelf straatinterviews. We leggen 7 vragen voor aan stellen met uiteenlopende achtergronden. In de stijl van de Parenting Teenagers Course maken we straatinterviews die cursusleiders kunnen gebruiken in hun inleidingen. De straatinterviews zijn nog voor de zomer klaar.

Experts

In The Marriage Course Remake komen 7 experts aan het woord over onderwerpen als: boosheid, liefdestalen en geld. De experts zijn:

  • John Kirkby, oprichter van Christians Against Poverty

  • Roger Bretherton, schrijver en psycholoog gespecialiseerd op boosheid

  • Henry Cloud, schrijver en internationaal spreker

  • Sue Johnson, psycholoog gespecialiseerd op het gebied van verbinding, hechting en volwassen, romatische relaties

  • Gary Chapman, schrijver en internationaal spreker

  • Mosun Dorgu, consultant voor kinderen en psychiater voor volwassenen

  • Rob Parsons, schrijver en internationaal spreker

Inhoud

De kerninhoud van de video’s blijft grotendeels hetzelfde. Hier en daar zijn wijzigingen doorgevoerd gebaseerd op feedback die we in de loop der jaren van cursusleiders hebben gehad. Op die manier wordt het materiaal relevanter. De cursus zal bijvoorbeeld ingaan op tablets en smartphones en schermtijd.

De video’s duren 40 minuten per aflevering, exclusief de tijd voor oefeningen, terwijl we wél de cruciale inhoud behouden.
Afleveringen ‘Het Marriage Course-feestje’ en ‘Extra bijeenkomst: Omgaan met tijden van afstand’ worden niet herfilmd.

We zullen jullie hier onder meer op de hoogte houden, maar kijk ook eens op het Instagram-kanaal van de Engelstalige Marriage Courses. Daar komen regelmatig updates voorbij.

Pin Goog
Close
Alpha is an opportunity to explore life and the Christian faith, in a friendly, open and informal environment.
Try Alpha