Daag je kerk uit!

ALPHA_welkom-2.jpg

Jouw kerk zit vol mensen die regelmatig contact hebben met niet-gelovige buren, collega’s, vrienden en familie. Een enorme kans voor je Alpha! Maar hoe krijg je deze mensen zover dat ze hun relaties uitnodigen voor jouw Alpha?

Eigenlijk is het antwoord heel simpel – zo blijkt uit diverse onderzoeken. Je hoeft maar drie stappen te zetten: 

Stap 1: Inspireer!

Stel je kerk voor als een groep mensen die niet zo snel warmloopt voor het uitnodigen van familie, vrienden of buren voor een Alpha. Daar hebben ze zo hun redenen voor. Welke redenen dat zijn? Dat lees je in deze uitnodigingsblog. Maak ze daarvan bewust en help ze om over hun schaamte of weerstand heen te stappen. Dat doe je door op een inspirerende manier te vertellen over Alpha en door te laten zien hoe makkelijk het eigenlijk is om mensen uit te nodigen. Hoe je dat het best kunt aanpakken? Download hier een whitepaper voor inspiratie.

Stap 2: Daag uit!

Voor veel mensen is de stap om een hele Alpha te volgen te groot.  Maar een uitnodiging voor alleen de eerste Alpha-bijeenkomst is wel te overzien, toch? Maar liefst 92% van de mensen die een Alpha volgen, komen omdat ze daar persoonlijk voor zijn uitgenodigd. Daag daarom de mensen in je kerk uit om iemand uit te nodigen voor de eerste bijeenkomst én vraag ze om zelf ook mee te komen. Onderzoek wijst namelijk uit dat mensen hierdoor sneller geneigd zijn om de uitnodiging aan te nemen. En de kans is groot dat ze na één avond zo enthousiast zijn, dat ze ook naar de andere bijeenkomsten komen.

Stap 3: Deel uit!

Om het iedereen zo makkelijk mogelijk te maken om iemand uit te nodigen voor Alpha hebben we twee nieuwe promotiematerialen ontwikkeld:

1.     Wie nodig jij uit?-video

In deze video zie je vijf duo’s: een uitnodiger en iemand die uitgenodigd is. Zij vertellen kort hoe de uitnodiging verliep, wat hun reactie was en welke impact Alpha op hun leven heeft. De video eindigt met de prikkelende vraag: ‘Wie nodig jij uit?’.   

2.     Wie nodig jij uit?-kaart

wie-nodig-jij-uit (1).jpg

Je wilt graag dat de mensen in je kerk, gemeente of parochie in actie komen, toch? Deze kaart is daar heel geschikt voor. Op het ene deel wordt uitgelegd wat Alpha inhoudt en wordt de lezer uitgedaagd om na te denken over wie hij of zij kan uitnodigen. Het andere deel is een uitnodigingskaart die ter plekke ingevuld kan worden en na afloop van de dienst aan een buur, vriend, collega of familielid kan worden gegeven. Bestel je uitnodigingskaarten hier.

We hopen van harte dat deze middelen zorgen voor een breed draagvlak in je kerk. Heb je vragen of tips? Mail ons!

Close
Alpha is an opportunity to explore life and the Christian faith, in a friendly, open and informal environment.
Try Alpha