Verder na Alpha

Wat kun je doen of aan je deelnemers adviseren wanneer Alpha is afgelopen? Dat is een vraag die we vaak krijgen. We hebben verschillende modellen, middelen en cursussen beschikbaar die je onder de titel ‘Verder na Alpha’ kunt aanbieden:

Prayer Course

Gebed is het onmisbare middel om in gesprek te zijn met God. Maar hoe doe je dat? De Prayer Course is een reis door het Onze Vader in zes korte filmpjes. Met de bijbehorende gespreksvragen ga je in zes bijeenkomsten met elkaar in gesprek over gebed, bid je samen en verdiep je zo je gebedsleven. Kijk op prayercourse.nl voor meer informatie over dit gratis nieuwe cursusmateriaal.

30 dagen

Deelnemers aan Alpha kunnen gratis het boekje 30 dagen, geschreven door Nicky Gumbel, bestellen. Heb je vragen over hoe relevant de Bijbel is voor je dagelijks leven? In dertig dagen kom je meer te weten over het christelijk geloof en leer je hoe je zelf in de Bijbel kunt lezen. Het boekje geeft voor iedere dag een te lezen Bijbelgedeelte, korte uitleg en een praktische uitwerking voor je eigen leven. Vertel je deelnemers dat ze dit boekje gratis kunnen aanvragen op alphacursus.nl/30dagen.

Bible In One Year

Ga met je Alpha of je hele kerk de uitdaging aan om in één jaar de Bijbel in zijn geheel te lezen. Lees iedere dag drie Bijbelteksten: een tekst uit het Oude Testament, een tekst uit de Bijbelboeken Psalmen of Spreuken en een tekst uit het Nieuwe Testament. Nicky Gumbel verbindt deze drie teksten met elkaar in aansprekende en praktische overdenkingen. Op 1 januari 2016 introduceerden we deze gratis online Bijbelstudie in Nederland. Om mee te doen schrijf je je in op Bijbeljaar.nl en ontvang je dagelijks een e-mail met daarin de Bijbelgedeelten en de bijgaande praktische uitleg.

#durfteleiden

Als de deelnemers aan je Alpha - Youth enthousiast geworden zijn en meer willen, dan kun je ze het programma #durfteleiden aanbieden. In tien bijeenkomsten groeien jonge leiders in leiderschap en worden ze uitgedaagd om zelf de volgende Alpha - Youth te geven. Jonge leiders zijn de sleutel tot het bereiken van een nieuwe generatie jongeren. Kijk op durfteleiden.nl.

De uitdaging van een christelijke levensstijl

Het boek De uitdaging van een christelijke levensstijl, eveneens van Nicky Gumbel, kan ook als een vervolg op Alpha gebruikt worden. Ook hier hoort een werkboekje bij. In dit boek staat de Bergrede centraal, het onderwijs van Jezus. Is het leven van een christen niet braaf en saai? Integendeel, legt dit boek uit. Het is een stijl van leven die lijnrecht tegen de heersende moraal ingaat. Een stijl die om moed en volharding vraagt. Lees meer op alphabookshop.nl.

Een leven dat zin heeft

Het boek Een leven dat zin heeft, met bijbehorend werkboek, is geschreven door Nicky Gumbel en leent zich uitstekend als een vervolg op Alpha. Aan de hand van de Filippenzenbrief uit de Bijbel denk je met je deelnemers na over de vraag hoe je als christen positief en praktisch in het leven kunt staan. De Filippenzenbrief tintelt van blijdschap, levenslust en hoop, maar is geschreven in omstandigheden die wij uitzichtloos zouden noemen. Paulus zat in de gevangenis en was van alles beroofd, behalve van dat ene wat je leven zin geeft en je intens gelukkig maakt. Kijk voor meer informatie op alphabookshop.nl.

 

Close
Alpha is an opportunity to explore life and the Christian faith, in a friendly, open and informal environment.
Try Alpha