'Veertig vluchtelingen op Alpha'

We horen al jaren van moslims dat Jezus zichzelf bekend maakt via dromen. Dat is voor velen van hen het begin van een zoektocht naar de persoon in hun droom. De ene keer komen ze christenen in hun eigen land tegen, een andere keer gaan ze op zoek naar christenen in het land waar ze naartoe zijn gevlucht.

Er worden in meerdere plaatsen in Nederland Alpha’s voor vluchtelingen gegeven, waaronder in Dronten. Elke Alpha begint met een maaltijd en deze opzet sluit goed aan bij hun cultuur. Een aantal mensen komt met name voor het eten en het samenzijn met andere Farsi sprekende mensen, maar God gaat ook met hen Zijn weg. Zij worden vaak door de liefde van het team en de inhoud van het evangelie geraakt. Met jullie gebed en financiële steun kunnen nog veel meer vluchtelingen met het evangelie bereikt worden.

AFS Farsi en Arabisch.PNG

Mail ons op info@alphanederland.org voor meer informatie.

 

Navid is een Afghaanse jongen die in Iran wel eens over Jezus had gehoord. In het asielzoekerscentrum in Nederland heeft Aziz hem nieuwsgierig gemaakt, door hem meer over Jezus te vertellen. Hierdoor besloot 

Navid de Alpha in het Farsi te volgen in Dronten.

Op Alpha kwam op een van de eerste avonden het onderwerp vergeving ter sprake in de kleine groep. Dat zette Navid aan het denken over zijn haat ten opzichte van zijn vader. Zijn vader is een Talibanstrijder en doet vreselijke dingen, ook ten aanzien van zijn eigen gezin. Navid haatte zijn vader om wat hij onder andere zijn moeder heeft aangedaan.

 Toen de thema’s over de Heilige Geest werden besproken heeft Navid zijn vader kunnen vergeven. Vroeger wilde Navid niks met het christendom te maken hebben. Nu wil hij anderen juist vertellen over Jezus: “Jarenlang voelde ik me wees, maar nu heb ik mijn echte Vader gevonden.”

 

Close
Alpha is an opportunity to explore life and the Christian faith, in a friendly, open and informal environment.
Try Alpha