Alpha - Students

In Nederland studeren zo’n 600.000 jongeren, die zich bezighouden met levensvragen. Alpha is dé plek voor hen om na te denken over deze vragen en over hun identiteit en richting in het leven. Wil je studenten de kans bieden om te ontdekken wat het christelijk geloof inhoudt? Geef dan een Alpha – Students.

alpha foto.jpeg

Inhoud

Alpha - Students is makkelijk te organiseren. Alles wat je qua organisatie nodig hebt, is beschikbaar op deze site. Wat je verder nog nodig hebt, zijn: enthousiaste kringleiders, deelnemers, een locatie en lekker eten. Iedere avond begint met een maaltijd; gevolgd door een inleiding die je (deels) online kunt kijken of zelf kunt geven. Daarna praat je door met de deelnemers in een vaste groep en je sluit af met een borrel. 

Acht avonden en een weekend
Alpha - Students bestaat uit acht avonden en een weekend. Kijk voor alle informatie in de Alpha - Students-handleiding

Alpha Film Series

De inleidingen zijn verfilmd in zowel de Alpha Youth Film Series als de Alpha Film Series. Beide sluiten goed aan bij de leefwereld van studenten. Je kunt allebei gratis downloaden op registratie.alphanederland.org


Training

Het is belangrijk om als team goed getraind en voorbereid te zijn op je Alpha - Students. Je bent van harte welkom op onze Alpha Nederland Training. Je kunt er ook voor kiezen om een online training te volgen.

Online training
Om met die laatste te beginnen. Er zijn drie trainingen die je kunt bekijken met je team:

  1. Kleine groepen leiden
  2. Pastorale zorg
  3. Bidden met anderen

Bekijk deze online trainingen

Training
Maar wat nog veel leuker is, is met je team naar een Alpha Nederland Training komen. Die worden tweemaal per jaar gehouden, in januari en september. Nodig al je teamleden uit voor de Alpha Nederland Training en maak een ijzersterke start met jouw Alpha. Kijk voor meer info op alphanederland.org/evenementen en meld je aan.

Fotoshoot_Alpha-9.jpg

Promoot je cursus

Promotie is heel belangrijk! Het is dé manier om potentiële deelnemers uit te nodigen. Daarom hebben wij aansprekende promotiematerialen ontworpen, zodat jullie op een makkelijke en leuke manier aan de slag kunnen! Bestel je flyers, gebedskaartjes, posters en viltjes op alphabookshop.nl. Om gevonden te worden op internet, moet je je Alpha registreren

Social media
Ongeveer 80% van de studenten kijkt minimaal één keer per dag op Facebook. Op onze pagina op Facebook creëren wij posts die jullie als teamleiders makkelijk kunnen delen. Houd je pagina vooral levend en zorg dat je teamleden jouw berichten delen en/of liken. Kijk voor meer promotie-ideeën in de promotiehandleiding. Ook op alphanederland.org/socialmedia vind je tips, content en ideeën.

Internationaal

In Nederland zijn veel internationale studenten. Zij zijn een interessante doelgroep voor Alpha – Students. Er worden op dit moment in vier steden internationale Alpha – Students gegeven. Wil je dit ook doen? Neem contact op met Hendrina Harmannij. 

Mooie verhalen

Alpha - Students wordt in twintig verschillende steden gegeven. We horen mooie verhalen en krijgen toffe quotes en willen jullie daar graag mee inspireren.

‘Er kwam een punt in mijn leven waarop ik mij ging afvragen of het leven dat ik leidde volmaakt, voorbestemd of toeval was. Ondanks dat ik een zeer gelukkig en goed studentenleven in Leiden had opgebouwd, miste ik toch nog iets. Maar wat? Ik liep rond met verschillende vragen: Is het geloof nog wel van deze tijd? Zijn er nog wel studenten met het geloof bezig of ben ik echt de enige? Past het geloof wel bij mij? Via een vriendinnetje hoorde ik over de Alpha - Students van NSL (Navigators Studentenvereniging Leiden). Ik heb tijdens acht avonden met een groep jonge, enthousiaste, christelijke en niet-christelijke studenten opgetrokken en veel geleerd over mezelf en het geloof. Een ervaring en een groep mensen waar ik nu nog steeds met veel liefde en tevredenheid op terugkijk!' 
Anne-Merel, deelnemer Alpha - Students Leiden 

‘Alpha heeft mij veel geleerd over het christendom en mijn relatie met God.’ 
Zhuoheng, internationale deelnemer Alpha – Students

‘God is aan het werk in ons! Dat is zo fantastisch! Wij mogen getuigen van Zijn hoop en Hij zegent ons.’ 
Annelies, leider Alpha - Students Ede

Heb je zelf een mooi verhaal? Mail ons dan!

Close
Alpha is an opportunity to explore life and the Christian faith, in a friendly, open and informal environment.
Try Alpha