Marriage Course Series

Marriage Course Series - Januari 2020 beschikbaar
 
 

Over de nieuwe Marriage Course Series

De nieuwe Marriage Course Series bestaat uit volledig vernieuwde video’s met nieuwe inhoud, creatieve korte films, wereldwijde verhalen, bankstellen en gerenommeerde experts. Door hun eigentijdse documentairestijl zijn de nieuwe afleveringen boeiend en relevant voor ons wereldwijde, diverse publiek. We geloven dat deze nieuwe serie helpt om door de kerk relaties over de hele wereld positief te veranderen.

Het is al meer dan veertien jaar geleden dat de Marriage Courses-inleidingen verfilmd zijn. In die tijd is de wereld veranderd, maar het is nu belangrijker dan ooit om te investeren in relaties en die te versterken.

Overzicht

Herfilmde, gloednieuwe afleveringen voor de Marriage Courses, gepresenteerd door Nicky & Sila Lee

7 nieuwe Marriage Course-afleveringen

5 nieuwe Premarriage Course-afleveringen

Nederlands ondertitelde video’s vanaf januari 2020 beschikbaar

 

Gevarieerde stellen

Er zijn drieëntwintig nieuwe bankstellen geselecteerd die open en eerlijk hun verhalen en uitdagingen delen vanuit hun relatie. De bankstellen komen uit Noord- en Zuid-Amerika, Azië en Europa. Deze stellen hebben uiteenlopende achtergronden, etniciteit, leeftijd en relatieduur.

Nieuwe stellen die vertellen over hun relatie vertellen.

Toonaangevende experts

Meerdere deskundigen delen hun inzichten en ervaringen in de serie:

  • John Kirkby, Christians Against Poverty

  • Dr. Roger Bretherton, auteur en psycholoog

  • Dr. Henry Cloud, auteur en internationaal spreker

  • Dr. Sue Johnson, psycholoog

  • Dr. Gary Chapman, auteur en internationaal spreker

  • Dr. Mosun Dorgu, psychiatrisch adviseur

  • Rob Parsons, auteur en internationaal spreker

  • Emma Waring, pscyhoseksuele therapist

Relevante inhoud

De kern van de cursus is vertrouwd en richt zich op uitdagingen waar elk stel mee te maken krijgt. Maar er is ook nieuwe inhoud die over meer recente relatie-issues gaan, zoals omgaan met schermtijd en (online) pornografie.

Schermafbeelding 2019-09-25 om 08.45.34.png
 

Over de afleveringen

Elke aflevering duurt:
40 minuten
Exclusief de tijd voor de gesprekken rondom het onderwerp van de bijeenkomst

Elke aflevering bevat:
Presentatoren Nicky & Sila Lee
Bankstellen
Inzichten van experts

Marriage Course-afleveringen

De verbinding versterken
De kunst van communicatie
Conflicten oplossen
De kracht van vergeving
De impact van familie
Goede seks
Liefde in actie

Premarriage Course-afleveringen

Communicatie
Conflict
Toewijding
Connectie
Avontuur

 

Updates

Nieuwe Marriage Course Series is vanaf januari 2020 beschikbaar.

Planning

De eerste twee Nederlands ondertitelde afleveringen voor de Marriage Course zijn in de tweede helft van januari 2020 beschikbaar. Distributie zal gefaseerd plaatsvinden. Dat betekent dat er elke daaropvolgende week een nieuwe aflevering beschikbaar zal zijn.

De Premarriage Course-afleveringen zullen in de tweede helft van 2020 beschikbaar zijn.

De video’s komen vooralsnog niet beschikbaar op dvd of usb. Als er toch veel vraag naar blijkt te zijn, gaan we die optie overwegen.De video’s zijn online te bekijken of te downloaden.

 

Op de hoogte blijven?

Als eerste horen over updates van de Marriage Course Series? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en we houden je op de hoogte.

 

 

 

Veelgestelde vragen

1. Wanneer is de Marriage Course Series beschikbaar?

De eerste twee afleveringen van de Marriage Course zijn voor jou beschikbaar in de tweede helft van januari 2020. Een harde deadline is op dit moment zeer lastig vast te stellen, omdat we hierin afhankelijk zijn van onzekere factoren, zoals: producenten, verzending omstreeks Kerst, vertaling en online distributie. We doen ons uiterste best om de eerste aflevering op de Alpha Nederland Training op 10 januari 2020 beschikbaar te stellen.

Staat jullie startdatum nog niet vast, maar willen jullie wel met de nieuwe video's werken? Begin dan zo laat mogelijk in januari of zelfs in februari. Misschien een leuk idee om rond Valentijnsdag te starten?

2. Kan ik huidig cursusmateriaal blijven gebruiken?

De nieuwe video's bevatten flink wat nieuwe inhoud. Daarom zijn de nieuwe video's niet te combineren met het huidige werkboek. Begin december liggen de nieuwe werkboekjes in de Alpha - Bookshop.
De handleiding kun je wel blijven gebruiken. Die vullen we aan met een nog te ontwikkelen inlegvel dat via registratie.alphanederland.org als gratis download beschikbaar wordt.

Als je niet met de nieuwe Marriage Course Series gaat werken, kun je gedurende 2020 nog gebruikmaken van de huidige materialen. Die blijven zowel in je cursusaccount als in de online bookshop komend jaar beschikbaar. Vanaf 2021 gaan we volledig over op de Marriage Course Series.

3. Hoe duur worden de nieuwe video's?

Het eerste halfjaar alle Marriage Course-afleveringen gratis beschikbaar in het cursusaccount op registratie.alphanederland.org. Op deze manier willen we de nieuwe video's promoten, omdat we de video’s zo snel mogelijk beschikbaar willen stellen voor jouw, kunnen we na het eerste halfjaar op basis van verkregen feedback het materiaal verbeteren. De video’s zijn het eerste halfjaar niet beschikbaar als download.

In de loop van volgend jaar onderzoeken we distributiemogelijkheden, bijvoorbeeld door middel van licenties voor een aantal maanden. Omdat er - net als bij boeken en films - prijsafspraken zijn met de makers, kunnen we de Marriage Course Series niet blijvend gratis beschikbaar maken. Ons uitgangspunt is dat we willen dat zoveel mogelijk cursusleiders met de Marriage Course Series aan de slag kunnen. We doen dus ons best om een zo laag mogelijke prijs vast te stellen. Bid je hierin mee?

4. Zijn de nieuwe video’s te downloaden of komen er een dvd/usb?

We begrijpen dat het wenselijk is dat deelnemers de video thuis kunnen kijken, bijvoorbeeld als ze een bijeenkomst missen. De Marriage Course Series zal online beschikbaar zijn. We gebruiken het eerste halfjaar om de online systemen, de vertalingen en het materiaal te testen. Op dit moment hebben we nog geen zicht op de mogelijkheden voor deelnemers om de video thuis te bekijken. We hopen daar in de loop van 2020 meer duidelijkheid over te geven.

De video’s zijn niet te downloaden naar je computer, maar spelen af in je browser. Dit is om te voorkomen dat de video’s illegaal verspreid worden. We gaan ons best doen om ervoor te zorgen dat je video’s wel kunt afspelen ook als je geen internetverbinding hebt.

We onderzoeken daarnaast de wens bij cursusleiders of er behoefte is aan een fysiek product (dvd/bluray danwel usb’s). Laat het ons dus weten als jullie het liefst met een dvd- of usb-set werken.

5. Wanneer komen de video's voor de Premarriage Course?

Tweede helft van 2020. Onze focus ligt op dit moment op de Marriage Course, omdat we daar campagne voor voeren. Na de lancering van de Marriage Course Series begin 2020 en de tweede campagnegolf diezelfde maand, richten we onze aandacht op het vertalen, vormgeven en produceren van materiaal voor de Premarriage Course.
Het liefst zouden we alles tegelijk en zo snel mogelijk bij jullie terecht krijgen, maar dat is simpelweg niet mogelijk. Excuses voor het ongemak. Mocht je iemand kennen die financieel vermogend is om dit proces te versnellen, breng ons dan in contact.


Staat je vraag er niet tussen? Stel hem door middel van het onderstaande formulier.

Naam *
Naam
 
Close
Alpha is an opportunity to explore life and the Christian faith, in a friendly, open and informal environment.
Try Alpha